The Iconic Blues Albums

De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums.
Blues Magazine geeft met The Iconic Blues Albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken.
Uiteraard vergeten we ook de blues uit Nederland niet door deze “best blues albums” reeks aan te vullen met de iconische Nederlandse blues albums.

Heb je een tip voor deze rubriek. Laat het ons weten!

The Iconic blues album: Etta James – At Last

Het album "At Last" van Etta James is een tijdloos meesterwerk dat de essentie van soul en rhythm-and-blues vastlegt. Met nummers als "At Last" en "I Just Want to Make Love to You" heeft Etta James haar stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis.

The Dutch Iconic blues albums: The Golden Earring – Naked Truth

Hoewel de Golden Earring meer een rock band dan dat zij de blues spelen, is dit live album The naked Truth ontegenzeggelijke een album waarin The Golden Earring laat zien van wereld klasse te zijn. Ontdaan van elektronische poespas staan de nummers ook akoestisch als een huis.

The Iconic blues album: Taj Mahal – The Natch’l Blues

Een van de meest opvallende aspecten van "The Natch'l Blues" is de vocale prestatie van Taj Mahal. Een album dat zowel bluesfans als liefhebbers van andere muziekstijlen zal aanspreken. Het combineert traditionele blues met moderne invloeden.

The Dutch Iconic blues albums: Flavium – No Kiddin’

"No Kiddin'" is een goed voorbeeld van het vermogen van Flavium om traditionele blues te combineren met invloeden uit andere genres, zoals rock en soul. Het album bevat een mix van origineel materiaal en enkele covers die in een eigen jasje zijn gestoken.

The Iconic blues albums: Mississippi John Hurt – Coffee Blues

"Coffee Blues" is een van de vele compilatie albums van Mississippi John Hurt. Mississippi John Hurt was geliefd om singer-songwriting en fingerpicking gitaarstijl Het album bevat zowel intieme en introspectieve nummers als levendige en energieke bluesnummers.

The Dutch Iconic blues albums: Barrelhouse – Hard To Cover

Het album "Hard to Cover" van Barrelhouse laat zien dat ze als geen ander in staat zijn om verschillende bluesstijlen te combineren en er hun eigen sound te creëren met de krachtige stem van Tineke Schoemaker en het virtuoze gitaarspel van Johnny LaPorte.

The Dutch Iconic blues albums: Bintangs – Genuine Bull

Bintangs nog steeds actief en niet weg te denken uit de Nederlandse bluesrock scene. Het album "Genuine Bull" van de Bintangs is het vierde studioalbum van de Nederlandse rockband. Het werd uitgebracht in 1975 en wordt beschouwd als een van hun meest succesvolle albums.

The Iconic Blues Albums: Memphis Slim – Blues Greats

Het album "Blues Greats" van Memphis Slim is een verzameling van enkele van zijn meest iconische bluesnummers. er zijn meerdere uitvoeringen van dit album maar alle zijn een must-have voor liefhebbers van de bluesmuziek.

The Iconic Blues Albums – Muddy Waters – Fathers and Sons

In de periode waarin Muddy Waters populariteit aan het afnemen was zocht en vond hij de aansluiting bij de jaren 60 met dit iconische album "Fathers and Sons" door samen te werken met jongere muzikanten, waaronder Mike Bloomfield en Paul Butterfield

Ga naar de bovenkant