Foto The Dutch Iconic blues albums: Cuban Heels - Gutbucketmusic

17 – Cuban Heels – Gutbucketmusic
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Gutbucketmusic” van de groep Cuban Heels is een opwindende en eclectische verzameling van nummers die een mix van blues, rock en funk combineren. De groep groeide uit tot een veelgevraagde live-act in het Europese bluescircuit.

Naast een bak energie bezitten de merendeels door zanger Jan Hiddink geschreven elf liedjes ook emmers vol met soul én spanning. Waarbij alle bandleden hun deel in de dampende cocktail opeisen. Ook de ritmesectie, zoals de spannende strijkbas en inventieve percussie in Fred McDowell’s “You’ve Got to Move”.

“You Know How” is een krachtige opener die meteen de toon zet voor het hele album. De zang van de leadzanger is rauw en vol emotie

“Over the Hill” is een meer ingetogen nummer dat de bluesinvloeden van de band laat zien. De gitaarpartijen zijn sfeervol en meeslepend. Het nummer drijft op een langzame en hypnotiserende groove, waardoor het perfect is om bij weg te dromen.

“Dig Me a Hole” is een energieke track die teruggrijpt naar de rockwortels van de band. De drums en bas zijn prominent aanwezig en zorgen voor een aanstekelijk ritme, terwijl de gitaar riffs en solo’s je oren strelen.

“Gutbucket” is het titelnummer van het album en brengt een funky en groovy sfeer met zich mee. De baslijn is funky en onweerstaanbaar, terwijl de blazerssectie voor extra punch zorgt.

Over het algemeen is “Gutbucketmusic” een album dat de veelzijdigheid en muzikale vakmanschap van Cuban Heels laat zien. De band slaagt erin om verschillende genres te combineren en een eigen geluid te creëren dat zowel opzwepend als diepgaand is. Het album is een must-have voor liefhebbers van blues, rock en funk, en laat je gegarandeerd achter met een glimlach op je gezicht.

Cuban Heels @ Moulin Blues Ospel 2007

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...