Foto The Dutch Iconic blues albums: Veldman Brothers - Home

18 – Veldman Brothers – Home
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Home” is een album van de Nederlandse band Veldman Brothers, uitgebracht in 2007. Het album is een mix van blues, rock en soul, met een eigentijdse twist. De band die dit album opnam bestond uit de twee broers, Gerrit op (slide) gitaar en Bennie op orgel, toetsen, mondharmonica en zang, bassist Sebastiaan van Olst en drummer Marco Overmars.

“Brothers Shuffle” is een instrumentaal bluesnummer waarin de broers hun kunnen vormgeven in een gedreven shuffle met in het orgel en gitaarspel referenties naar Stevie Ray Vaughn en Booker T.

“All Those People” is een bluesrocknummer dat de luisteraar direct aanspreekt met zijn pakkende gitaarriffs, volle Hammond en ijzersterke ritmesectie. “All Those People” is een door Gerrit Veldman geschreven nummer waarin hij onder andere Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan bedankt voor de muzikale invloed die de ‘oude meesters’ op hem en The Brothers hebben uitgeoefend.

“Killin’ Floor” is een cover van het bekende bluesnummer, oorspronkelijk geschreven en opgenomen door Howlin’ Wolf in 1964. Deze versie van Veldman Brothers behoudt de rauwe en intense energie van het originele nummer, maar voegt ook hun eigen stijl en sound toe. De bluesy gitaarriffs en de krachtige zang zorgen voor een meeslepende luisterervaring, terwijl de ritmesectie het nummer een sterke groove geeft.

“Easy Rider” is een soulvolle ballad met invloeden van gospel en R&B. Het nummer benadrukt de emotionele kant van Veldman Brothers, en laat zien dat ze ook in staat zijn om hun geluid te verbreden buiten de traditionele blues- en rockgenres. De zanger brengt zijn emoties prachtig over met zijn soulvolle stem, terwijl de melodieën en arrangementen een warm en sfeervol geluid creëren.

In het algemeen is het album “Home” een zeer solide en veelzijdige release van Veldman Brothers. Het toont hun vermogen om verschillende genres met elkaar te vermengen en een unieke sound te creëren. Met pakkende melodieën, krachtige vocalen en virtuoos gitaarspel, is het album een aanrader voor iedereen die van blues, rock en soul houdt.

Veldman Brothers - All those people

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...