Blues Magazine is hét online magazine waar de liefde voor muziek centraal staat en in het bijzonder de blues en aanverwante muziekstijlen. Een magazine bedoeld om eenieder optimaal te voorzien van nieuws, concertagenda, live (foto)verslagen, interviews, muziek en album recensies.

Doelstelling

Muziek en in het bijzonder de blues en aanverwante muziekstijlen onder de aandacht te brengen bij een zo groot mogelijk publiek.
Ons motto: Let’s keep the blues alive!

Blues Magazine houdt je op de hoogte van al het belangrijke nieuws omtrent het brede begrip blues muziek. Welke bekende of onbekende bands komen met nieuwe albums? Wat zijn de belangrijkste aanstormende bands van het moment? Wat gebeurt er in de Nederlandse en Belgische concertzalen en op de grote en kleinere festivals? Je leest het dagelijks op BluesMagazine.nl, in de vorm van nieuws, album reviews, concert verslagen, foto albums, interviews en video’s. Sinds de start in april 2008 is Blues Magazine met duizenden bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de best gelezen sites op muziekgebied.

Historie

Blues Magazine is opgestart in april 2008 door Marco van Rooijen uit liefde en passie voor de muziek. Vandaag de dag hoort men nog wel geregeld blues muziek in documentaires en series op TV maar op de populaire radio stations is het helaas een ondergeschoven genre. Hier en daar een uitzondering gelaten. Om de blues niet te laten vergeten en ook zeker de jongeren kennis te laten maken met deze muziek is Blues Magazine tot stand gekomen. In de afgelopen jaren is Blues Magazine uitgegroeid tot een toonaangevend online magazine met dagelijks duizenden bezoekers uit Nederland en Belgie maar ook vele liefhebbers uit landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk en Amerika hebben hun weg gevonden naar Blues Magazine. Naast de internet site is Blues Magazine ook actief op sociale media, met name Facebook en Twitter.

Medewerkers

Naast Blues Magazine oprichter, web-coördinator en fotograaf Marco van Rooijen leveren de volgende personen regelmatig hun bijdrage aan Blues Magazine :

Jeroen Bakker, Chris Bernasco, Edwin Birkhoff, Johan Breij, Fons Delemarre, Jan Marius Franzen, Leo Gabriels, Markus Hagner, Mark Harmsma, Filip Heidinga, John Jansen, Rick Kanselaar, William Lindner, Nineke Loedeman, Stan van der Lugt, John Maes, Roelof Passies, Iain Patience, Harry Radstake, Frank Schatorje, Gerrit Schinkel, Daan Sindelka, Rob Sneltjes, Patrick Struijker Boudier, Walter Vanheuckelom, Martin van der Velde, Jurry Visser, Andre Wittebroek, Daan Zeegers.

Meewerken?

Blues Magazine zoekt enthousiaste verslaggevers die Blues Reporter willen worden. Je krijgt de kans om nieuwe albums en concerten te recenseren. Heb je een vlotte pen en ben je enthousiast (blues)muziekliefhebber? Meld je aan via het contactformulier en kom ons team versterken!

KEEP THE BLUES ALIVE !!!