Blues Magazine is hét online magazine waar passie en liefde voor muziek centraal staan en in het bijzonder voor de blues en aanverwante muziekstijlen. Een magazine bedoeld om die muziek onder de aandacht te brengen bij een zo groot mogelijk publiek en de lezers optimaal te voorzien van nieuws, live (foto)verslagen, album recensies, interviews en concertnieuws.

Blues Magazine houdt je op de hoogte van al het belangrijke nieuws omtrent het brede begrip blues muziek. Welke bekende of onbekende bands komen met nieuwe albums? Wat zijn de belangrijkste aanstormende bands van het moment? Wat gebeurt er in de Nederlandse en Belgische concertzalen en op de grote en kleinere festivals? Je leest het dagelijks op BluesMagazine.nl, in de vorm van nieuws, album reviews, concert verslagen, foto albums, interviews en video’s. Sinds de start in april 2008 is Blues Magazine met duizenden bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de best gelezen sites op blues muziekgebied.

Wie zijn wij?

De dagelijkse gang van zaken wordt bestierd door het Blues Magazine Team van redacteuren. We stellen ons graag even voor!

Nineke Loedeman – eindredacteur, auteur en fotograaf
Marco van Rooijen – oprichter, web-coördinator, redacteur en fotograaf
Harry Radstake – cd-coördinator, redacteur en samensteller Blues Magazine Radio

Team Blues Magazine

Naast het Blues Magazine Team, leveren de volgende personen regelmatig hun bijdrage aan Blues Magazine:

Jeroen Bakker, Jurgen Bakker, Edwin Birkhoff, Johan Breij, Fons Delemarre, Danny van den Deijssel, Henk Jan Fokkema, Markus Hagner, Mark Harmsma, Filip Heidinga, Dirk van den Heuvel, Paul op den Kamp, William Lindner, Stan van der Lugt, John Maes, Peter Marinus, Roelof Passies, Harry Pater, Iain Patience, Ella-Milou Quist, Joop van Rossem, Frank Schatorje, Gerrit Schinkel, Daan Sindelka, Rob Sneltjes, Patrick Struijker Boudier, Dietmar Terpstra, Walter Vanheuckelom, Martin van der Velde, Wim Velderman, Jos Verhagen, Martijn Wesseling, en André Wittebroek.

Historie

Blues Magazine is opgestart in april 2008 door Marco van Rooijen uit liefde en passie voor de muziek. Vandaag de dag hoort men nog wel geregeld blues muziek in documentaires en series op TV maar op de populaire radio stations is het helaas een ondergeschoven genre. Hier en daar een uitzondering gelaten. Om de blues niet te laten vergeten en ook zeker de jongeren kennis te laten maken met deze muziek is Blues Magazine tot stand gekomen. In de afgelopen jaren is Blues Magazine uitgegroeid tot een toonaangevend online magazine met dagelijks duizenden bezoekers uit Nederland en België maar ook vele liefhebbers uit landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk en Amerika hebben hun weg gevonden naar Blues Magazine. Naast de internet site is Blues Magazine ook actief op sociale media, met name Facebook en Twitter.

Enthousiaste Collega’s M/V gezocht!

Blues Magazine blijft groeien en album recensies zijn belangrijke pijlers van onze website. Wij krijgen steeds meer mooie albums aangeboden en we zijn dringend op zoek naar versterking.
Klinkt dit als muziek in jouw oren? Dan zijn wij naar JOU op zoek. Kom ons team van albumrecensenten versterken! Meld je aan via team@bluesmagazine.nl en kom ons team versterken! Wie weet staat jouw recensie binnenkort op Blues Magazine!

Ons motto: Let’s keep the blues alive… Together!