Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic blues albums: Juke Joints - Walking Down Memphis

12 – Juke Joints – Walking Down Memphis
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Walking Down Memphis” van de Juke Joints is een bluesalbum dat in 1999 werd uitgebracht. De Juke Joints is een Nederlandse bluesband die bekend staat om hun energieke liveoptredens en het vermogen om traditionele bluesmuziek nieuw leven in te blazen. Het album bevat in totaal 12 nummers, waaronder:

“Mojo Hand” is een opwindend nummer dat de luisteraar meteen meeneemt in de wereld van de Mississippi-delta blues. Het begint met krachtige gitaarriffs en een ritmische groove die kenmerkend is voor de Juke Joints. De teksten van “Mojo Hands” gaan over de magische krachten van een “mojo hand” – een amulet die wordt gebruikt in de bluescultuur om geluk en bescherming te brengen. Een ander bekend nummer dat de kracht van de mojo hand beschrijft is “Mojo Hand” van Lightnin’ Hopkins.

“Too Close for Comfort” is een meer ingetogen nummer op het album. Het begint met een zachte gitaarintro en de zanger brengt het nummer met een subtiele, melancholische stem.

“Jenny Lou” is een opgewekter nummer dat de luisteraar meteen in beweging brengt. Met zijn aanstekelijke ritme en catchy gitaarlijnen is het een nummer waar je niet stil bij kunt blijven zitten. Het nummer omvat de levendige en dansbare kant van de blues, en het laat de Juke Joints schitteren met hun aanstekelijke energie.

Willie Foster speelde op verschillende nummers en schreef de 2 bonustracks. Hij was een Amerikaanse bluesmuzikant die bekend stond om zijn talent op de mondharmonica en zijn expressieve zangstijl. De bonustracks zijn: “Why Do You Treat Me This Way”, een krachtige bluesballade en “You Promised Me Love” heeft een aanstekelijke ritmiek en een opzwepende melodie.

Over het algemeen is “Walking Down Memphis” een bluesalbum dat de luisteraar meeneemt op een muzikale reis. Het album is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de bluesmuziek, maar heeft tegelijkertijd een frisse en eigentijdse sound die hedendaagse luisteraars zal aanspreken.

The Juke Joints - Mojo hand - Bosuil Weert 2009

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link

The Juke Joints

Ook op Blues Magazine ...