Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums

Foto The Dutch Iconic blues albums: DeWolff - Grand Southern Electric

21 – DeWolff – Grand Southern Electric
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Grand Southern Electric” is een album van de Nederlandse band DeWolff, dat werd uitgebracht in 2014. Het is een album dat doordrenkt is van bluesrock en southern rock invloeden, waardoor het een uniek geluid creëert binnen de Nederlandse muziekscene. De band is in 2007 opgericht in Geleen en bestaat uit Pablo van de Poel (zang/gitaar), zijn broer Luka van de Poel (drums) en Robin Piso (Hammondorgel).

“Evil Womangrabber”, is een krachtige bluesrocktrack die direct de toon zet voor de rest van het album. Het nummer begint met een rauwe gitaarriff en wordt al snel vergezeld door de krachtige en soulvolle zang van frontman Pablo van de Poel. Het nummer heeft een energieke uitstraling en biedt een geweldige mix van flitsende Hammond, bluesy gitaarwerk en opzwepende ritmesectie.

“Restless Man” is een track die een meer ingetogen en melancholische sfeer heeft. Het begint met een funky ritme en een zachte gitaarlijn, en bouwt geleidelijk op naar een krachtiger refrein. Het nummer is doordrenkt met emotionele zang en gitaarwerk, waardoor het een donkere en mysterieuze uitstraling krijgt.

“Ripple Faced Thing” is een van de meest opvallende nummers op het album. Het heeft een zeer aanstekelijke en funky sound, met een duidelijke invloed van klassieke rock ‘n’ roll en soul. Het bevat catchy gitaarriffs en een aanstekelijk refrein, waardoor het een van de meest meeslepende nummers op het album is.

“(Ain’t Nothing Wrong With) A Little Bit Of Loving” is een geweldig nummer dat het album afsluit. Het heeft een laid-back en groovy sfeer, met vloeiende gitaarlijnen en de kenmerkende soulvolle zang van Pablo van de Poel. Het weerspiegelt perfect de algehele thema’s van het album, met zijn blend van blues, rock en soul.

Als geheel is “Grand Southern Electric” een indrukwekkend album dat de luisteraar meeneemt op een reis door verschillende muzikale stijlen. DeWolff toont hun veelzijdigheid binnen het bluesrockgenre, met nummers die zowel krachtig en energiek als ingetogen en melancholisch zijn. De band weet de luisteraar te betoveren met hun meesterlijke gitaar, Hammond en drumwerk, soulvolle zang en pakkende melodieën. Als je van bluesrock houdt, is dit album zeker een aanrader.

DeWolff - (Ain't Nothing Wrong With) A Little Bit of Loving - Live uit Lloyd

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...