De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: Gary Moore – Still Got The Blues

25 – Gary Moore – Still Got The Blues
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Still Got the Blues” is het tiende soloalbum van de Ierse gitarist Gary Moore, uitgebracht in 1990. Het wordt beschouwd als een van zijn meest succesvolle en invloedrijke albums, waarin Moore de overgang maakte van hardrock naar blues.

Het album heeft een bluesy geluid met krachtige gitaarriffs en emotionele zang. Moore is bekend om zijn expressieve gitaarspel en op “Still Got the Blues” laat hij zijn virtuositeit en gevoel voor bluesmuziek zien. Hij laat verschillende bluesstijlen horen, waaronder Chicago blues, Texas blues en slow blues.

Het album bevat tien nummers, waarvan enkele bijzonder opvallen. Hier zijn enkele topnummers van het album:
“Still Got the Blues” – Het titelnummer van het album is een bluesrockklassieker geworden. Het heeft een pakkende gitaarriff en Moore’s vocale prestaties zijn indrukwekkend. Het nummer is een emotionele uitdrukking van liefdesverdriet en wordt gekenmerkt door intense gitaarsolo’s.

“Oh Pretty Woman” – Het is een van de meest bekende nummers van het album. Moore voegt zijn eigen bluesy twist toe aan het Albert King nummer en geeft het een krachtige gitaarsolo.

“Walking by Myself” – Een energiek bluesnummer met een aanstekelijke ritme. Moore toont zijn vaardigheid op de gitaar met snelle licks en solo’s. Het lied geeft een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid weer.

“Too Tired” – Een soulvol nummer met een prachtige bluesy zang. De gitaarpartijen zijn subtiel en ondersteunen de emotie van de tekst. Moore’s stem is krachtig en vol van gevoel.

De nummers op dit album zijn sterk en hebben bijgedragen aan de bekendheid van Gary Moore in de blueswereld. “Still Got the Blues” is een essentieel album voor liefhebbers van bluesrock en een hoogtepunt in Moore’s carrière.

Gary Moore - Still Got The Blues (Live at Montreux 1990)

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...