Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums

Foto The Dutch Iconic blues albums: King Of The World – Can’t Go Home

20 – King Of The World – Can’t Go Home
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Can’t Go Home” van de Nederlandse groep King of the World is een bluesalbum dat werd uitgebracht in 2013. Met King Of The World werd Nederland een heuse supergroep rijker. Voor dit blues project sloeg gitarist Erwin Java de handen ineen met drummer Fokke De Jong, bassist Ruud Weber en toetsenist Govert Van Der Kolm. De eerstgenoemde was jarenlang de hoofdgitarist bij Cuby & The Blizzards, Fokko is de vaste drummer van Normaal en laatstgenoemden speelden afwisselend met Snowy White en Dede Priest. In 2018 stopte Erwin Java en gaf de groep een laatste optreden op Ribs & Blues in Raalte. King of The world hield echter niet op te bestaan en ging verder met de Belgische gitarist Stef Delbaere

“Bluesified” opent het album met een energieke bluesrock sound. Het nummer heeft een catchy gitaarriff en krachtige vocalen die je meteen meenemen in de sfeer van het album. Het is een opzwepend nummer dat laat zien dat King of the World de blues perfect weet te vangen.

“Gone Gone Gone” is een bluesballad met een soulvolle twist. Het nummer is melodieus en emotioneel geladen, met een prachtige bluesy gitaarsolo. De zang is soulvol en weet de pijn en de verlangens van de tekst goed over te brengen. Het is een van de hoogtepunten van het album.

“Learn How to Cry” is een nummer dat een meer laid-back sfeer heeft. Het heeft een swingend ritme en een funky gitaarpartij. Het is een feel-good nummer dat gewoonweg plezier uitstraalt.

“Let’s Go Get Stoned” is een klassieker van Ray Charles en King of the World heeft een uitstekende cover van dit nummer opgenomen. Het nummer heeft een aanstekelijke rhythm-and-blues vibe en de zanger brengt het met passie en soul.

“Can’t Go Home” is een heerlijk langzame bluesballade. Het lied werd geschreven door Erwin Java en vormt een ode aan de overleden Harry Muskee. De liefde is duidelijk aanwezig en voor het eerst op deze cd is de emotie voelbaar.

“Can’t Go Home” is een uitstekend bluesalbum dat laat zien dat King of the World de essentie van de blues begrijpt en deze met passie en vakmanschap overbrengt. De verschillende nummers op het album laten de veelzijdigheid van de band zien, van opzwepend en energiek tot melodieus en emotioneel.

1/3 KING OF THE WORLD - "Bluesified" 19th may 2013 @ National Dutch TV

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...