Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic blues albums: Julian Sas – For The Lost And Found

13 – Julian Sas – For The Lost And Found
Samengesteld door Hans Ros

Het album “For the Lost and Found” van Julian Sas is een uitstekend bluesrockalbum dat in 1999 werd uitgebracht. Het is het vierde album van de Nederlandse gitarist en zanger Julian Sas en het toont zijn muzikale vaardigheden en zijn vermogen om emotie in zijn muziek te leggen. Het album bevat in totaal tien nummers, waaronder de nummers:

“Make My Water” begint met een stampende beat en wordt gevolgd door Sas’s ruige gitaarriffs. Het nummer is een klassieke bluesrocktrack met een vleugje Southern rock invloeden, die het geluid van Julian Sas zo kenmerkend maken.

“Blues For J” is een nummer waarin Sas zijn gitaarvaardigheden tentoonspreidt. Het is een langzaam bluesnummer en Sas weet met zijn gitaar de juiste snaar te raken, waardoor het nummer een melancholische sfeer krijgt. Zijn spel is zowel technisch als expressief, wat het nummer tot een hoogtepunt van het album maakt.

“Life’s Devil Ride” is een akoestisch nummer dat een contrast vormt met de rest van het album. Sas laat hier een zachtere kant van zijn muziek zien. Het nummer begint rustig met slechts een akoestische gitaar en zijn stem. Naarmate het nummer vordert, bouwt het langzaam op en voegt het subtiel percussie en achtergrondzang toe.

“Driftin’ Boogie” is een funky bluesnummer dat teruggrijpt naar de roots van de blues. Sas’ gitaarspel is hier virtuoos en hij speelt met een funky groove die het nummer een dansbare sfeer geeft. Het nummer is energiek en zorgt ervoor dat je niet stil kunt blijven zitten.

Het titelnummer “Blues For the Lost and Found” is een nummer dat meer dan 7 minuten duurt. Het is een emotioneel geladen nummer waarin Sas zijn tekstueel talent en diepgaande gitaarspel laat zien. Het begint met een zachte intro en bouwt geleidelijk op naar een intens rocknummer. Sas zingt met passie en zijn gitaarsolo’s zijn meeslepend en krachtig.

Het is een album dat zowel liefhebbers van blues als rock zal aanspreken, en het laat horen waarom Julian Sas een begrip is geworden in de Nederlandse muziekscene.

Blues for J - Julian Sas

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link

Julian Sas & Band

Ook op Blues Magazine ...