Foto The Dutch Iconic blues albums: King Mo – Live In Holland

19 – King Mo – Live In Holland
Samengesteld door Hans Ros

De band werd in 2008 geformeerd rond frontman Phil Bee en gitarist Sjors Nederlof. Het allereerste per toeval ontstane optreden in La Bonbonnière te Maastricht op 28 september 2008 werd door geluidstechnicus Roy Brezinski opgenomen. Hieruit kwam uiteindelijk in 2009 de cd Live at La Bonbonnière voort. Het New Yorkse platenlabel Grooveyard Records melde zich bij de band voor een contract, enkel voor een heruitgave van de eerste CD. King Mo’s eerste cd kreeg bij Grooveyard Records een herdruk, uit 2010, met de titel Live In Holland.

“Who Knows” is een nummer dat oorspronkelijk werd geschreven door Jimi Hendrix en is een van de hoogtepunten van het album. King Mo geeft het nummer een frisse interpretatie met hun eigen stijl en geluid. De gitaarsolo’s in dit nummer zijn bijzonder indrukwekkend en tonen de virtuositeit van de gitaristen binnen de band. De zanger brengt ook krachtige emotie over in zijn vocalen, wat het nummer een extra dimensie geeft.

“Down The Line” is een origineel nummer van King Mo en geeft een goed inzicht in hun eigen songwriting-capaciteiten. Het is een uptempo bluesnummer met pakkende gitaarriffs en een aanstekelijk ritme.

“Jesus Just Left Chicago” is een klassiek bluesnummer van de legendarische Amerikaanse band ZZ Top. King Mo geeft er een geheel eigen draai aan en geeft het nummer een energieke live-uitvoering.

“All Along The Watchtower” is een nummer dat veel bekendheid heeft gekregen door de legendarische singer-songwriter Bob Dylan, maar het is vooral de versie van Jimi Hendrix die het nummer tot een icoon heeft gemaakt. Dit nummer is een klassieke cover die door veel artiesten is opgepikt, waaronder King Mo. Het nummer begint met een kenmerkende intro waarbij de gitaar langzaam opbouwt en de spanning wordt opgevoerd. De zang is krachtig en vol passie, en de instrumentatie zorgt voor een indrukwekkende dynamiek.

Over het algemeen biedt “Live in Holland” een geweldige mix van blues en rock, met krachtige live-uitvoeringen van zowel covers als originele nummers. Het album laat de virtuositeit en passie van King Mo zien, en biedt een meeslepende luisterervaring voor zowel fans van blues als rockmuziek.

Netherlands King Mo EBC 2011 Berlin

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...