Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic blues albums: Twelve Bar Blues Band – The Blues Has Got Me

14 – Twelve Bar Blues Band – The Blues Has Got Me
Samengesteld door Hans Ros

Het album “The Blues Has Got Me” van de Twelve Bar Blues Band werd uitgebracht in 2006. 12BBB speelt voornamelijk originelen. Echte nuchtere blues, geschreven door supertandem Jan J. Scherpenzeel en Kees Dusink. De eerste cd van de band “The Blues Has Got Me” werd wereldwijd uitgebracht. De band bestond van 2005 tot 2015. In 2022 kwam de band weer bij elkaar, bracht een live cd uit en besloot door te gaan. In juni 2023 stond de band o.a. op het grote Playing With Fire Festival in Omaha Nebraska USA.

“The Blues Has Got Me”, het titelnummer van het album en is een emotioneel geladen nummer dat de diepe gevoelens van pijn, verdriet en verlies in de blues weergeeft. Het wordt gekenmerkt door de rauwe stem van de zanger en een trage, meeslepende melodie. Het nummer neemt de luisteraar mee op een emotionele reis naar het hart van de blues en laat je de pijn voelen waar de artiest doorheen gaat.

Het nummer “Tell Nobody The Trouble I’m In” is een opvallend nummer op dit album. Het begint met een rustige en mysterieuze intro, en de zanger vertelt zijn persoonlijke verhaal en de moeilijkheden die hij doormaakt, en hij benadrukt dat hij liever zijn problemen voor zichzelf houdt. De gitaarsolo’s in dit nummer zijn geweldig, ze voegen extra intensiteit en emotie toe aan de algehele compositie. Het nummer heeft een krachtige groove en zorgt ervoor dat de luisteraar zich volledig kan laten meeslepen in de blueswereld.

“Everyday I Have The Blues” is een ander opmerkelijk nummer op dit album. Het is een cover van het klassieke bluesnummer, oorspronkelijk geschreven door Memphis Slim. De Twelve Bar Blues Band laat hun indrukwekkende instrumentale vaardigheden zien op dit nummer. De zanger brengt een emotioneel geladen vocale prestatie, die perfect past bij de bluesachtige sfeer van het nummer. De tekst van het nummer gaat over de pijn en het verdriet die het dagelijkse leven met zich meebrengt, en de blues als een uitlaatklep om deze gevoelens te uiten. De harmonica- en gitaarsolo’s zijn fantastisch en tonen de expertise van de bandleden op hun instrumenten.

Over het algemeen is “The Blues Has Got Me” een album dat de typische bluesgitaar, harmonica en rauwe emoties op een meeslepende manier weergeeft. De Twelve Bar Blues Band heeft met dit album een gevoel van authenticiteit en passie weten vast te leggen. De nummers zijn sterk, de uitvoering overtuigend en de emoties worden op een dynamische manier geuit. Het album is een aanrader voor elke bluesliefhebber.

2024 Twelve Bar Blues Band - 'The Blues Has Got Me' - Live @ ABC Music Club Doetinchem

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...