De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: Rory Gallagher – Irish Tour

29 – Rory Gallagher – Irish Tour
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Irish Tour” is een live album van de Ierse bluesrock gitarist Rory Gallagher, opgenomen tijdens zijn tournee door Ierland in januari 1974. Het album werd uitgebracht in maart 1974 en wordt gezien als een van de beste live albums ooit uitgebracht.

“Irish Tour” is een dubbelalbum en bevat nummers van verschillende concerten tijdens de tournee. Het album vangt de energie en passie van Gallaghers live optredens, waar hij bekend om stond. Hij wordt beschouwd als een van de meest charismatische en dynamische live-artiesten van zijn tijd, en dit album is een perfecte showcase voor zijn talent.

De nummers op het album variëren van blues tot rock en folk-invloeden. Gallagher’s gitaarwerk is van wereldklasse en zijn emotionele en krachtige zang voegt een extra dimensie toe aan de nummers.

Enkele van de topnummers op “Irish Tour” zijn:
“A Million Miles Away” – Een prachtige ballade waarin Gallagher’s emotievolle zang en gepassioneerd gitaarspel samenkomen. Het is een van de hoogtepunten van het album.

“Tattoo’d Lady” – Een rocknummer met een aanstekelijke melodie en Gallagher’s karakteristieke gitaarlicks. Dit nummer werd een van zijn bekendste en meest geliefde nummers.

“Who’s That Coming” – Een energiek bluesrocknummer dat de sterke kanten van Gallagher als live artiest toont. De rokerige vocalen en brullende gitaarsolo’s maken dit nummer een favoriet tijdens concerten.

“Irish Tour” is een geweldig album voor zowel fans van Rory Gallagher als liefhebbers van bluesrock. Het is een levendig document van zijn live optredens en illustreert perfect zijn vaardigheden als gitarist en entertainer. Het album blijft een essentieel onderdeel van Gallagher’s discografie en is een must-have voor liefhebbers van bluesmuziek.

Rory Gallagher, Irish Tour 74, A Million Miles Away

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...