De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: Lightnin’ Hopkins – Blues In My Bottle

28 – Lightnin’ Hopkins – Blues In My Bottle
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Blues in My Bottle” van Lightnin’ Hopkins is een van de meest geprezen werken van de bluesmuzikant. Het werd uitgebracht in 1961 en wordt vaak beschouwd als een van zijn beste albums. “Blues in My Bottle” is een verzameling van traditionele bluesnummers die door Hopkins zijn gearrangeerd en uitgevoerd. Het album kenmerkt zich door zijn typische fingerpicking-gitaarspel en zijn ruwe, soulvolle stem. Hopkins staat bekend om zijn unieke vermogen om zijn emoties uit te drukken door middel van zijn gitaarspel en vocale technieken, en dit album is daar een perfect voorbeeld van.

Een van de topnummers op het album is het gelijknamige “Blues in My Bottle”, een hartverscheurend nummer waarin Hopkins zijn gevoelens van eenzaamheid en verdriet uitdrukt. De rauwe emotie in zijn stem raakt je diep en neemt je mee in zijn verhaal.

Een ander hoogtepunt op het album is het nummer “Catfish Blues”. Dit is een bluesstandaard die door veel artiesten is uitgevoerd, maar Hopkins voegt er zijn eigen unieke geluid en stijl aan toe. Hij weet het nummer te transformeren en er een meeslepende en melancholische sfeer aan te geven.

Een ander opmerkelijk nummer op het album is “Buddy Brown’s Blues”, een cover van Alger “Texas” Alexander.

“Blues in My Bottle” is een tijdloos album dat de essentie van de bluesmuziek vastlegt. Het laat zien waarom Hopkins wordt beschouwd als een van de grootste bluesartiesten aller tijden. Zijn unieke stijl, emotionele expressie en virtuositeit op de gitaar maken dit album een absolute must-have voor liefhebbers van bluesmuziek.

Lightnin' Hopkins - How Long Have It Been Since You Been Home?

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...