De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: Blind Lemon Jefferson – King Of The Country Blues

18 – Blind Lemon Jefferson – King Of The Country Blues
Samengesteld door Hans Ros

Het album “King of the Country Blues” van Blind Lemon Jefferson is een compilatiealbum dat in 1961 werd uitgebracht. Het album bevat een selectie van zijn beste opnamen uit de jaren 1920, toen hij een van de meest invloedrijke bluesmuzikanten van zijn tijd was. Het bevat een aantal van de meest iconische en invloedrijke nummers uit de carrière van Jefferson, die wordt beschouwd als een van de pioniers van de Texas blues.

Blind Lemon Jefferson was een getalenteerde singer-songwriter en gitarist, en zijn muziek wordt gekenmerkt door zijn krachtige vocale stijl, expressieve gitaarspel en emotionele teksten. Hij had een unieke benadering van de blues, en zijn invloed is nog steeds voelbaar in de moderne muziek.

Hier zijn enkele van de hoogtepunten van het album:
“Matchbox Blues” – Dit nummer is een uptempo bluesnummer met een aanstekelijke melodie en lyrics die de luisteraar meenemen in de wereld van Blind Lemon Jefferson’s reizen en avonturen.

“See That My Grave Is Kept Clean” – Een klassieker uit het repertoire van Jefferson, dit nummer bevat aangrijpende lyrics die gaan over de dood en zijn wens om herinnerd te worden na zijn overlijden. Het wordt beschouwd als een van zijn meest ontroerende opnames.

“Rabbit Foot Blues” – Een levendig en energiek nummer waarin Jefferson zijn kenmerkende gitaarspel en zangstijl tentoonspreidt. Het nummer combineert vrolijke melodieën met een scherpe tekst over tegenspoed en verlies.

Naast deze topnummers bevat het album nog veel meer geweldige tracks, zoals “Lonesome House Blues”, “One Dime Blues” . Elk nummer op het album belichaamt de essentie van de Texas blues en laat zien waarom Blind Lemon Jefferson wordt beschouwd als een pionier van het genre.

Het album “King of the Country Blues” geeft een goed overzicht van Blind Lemon Jefferson’s talenten als muzikant en tekstschrijver. Zijn unieke stemgeluid, virtuoze gitaarspel en poëtische lyrics hebben een enorme invloed gehad op latere generaties bluesmuzikanten.

Matchbox Blues

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...