De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: T-Bone Walker – T-Bone Blues

23 – T-Bone Walker – T-Bone Blues
Samengesteld door Hans Ros

Het album “T-Bone Blues” van T-Bone Walker is een iconisch bluesalbum uitgebracht in 1959. Het wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke bluesplaten aller tijden.

Enkele van de topnummers zijn:
“T-Bone Shuffle” – Dit nummer opent het album met een pakkende shuffle-ritme en is een perfect voorbeeld van T-Bone Walkers unieke stijl. Hij combineert virtuoze gitaartechnieken met zijn warme, soulvolle stem. “T-Bone Shuffle” wordt beschouwd als een van de beste shuffle-nummers in de bluesgeschiedenis.

“Mean Old World” – Dit nummer staat bekend om zijn prachtige gitaarsolo’s van Walker. De manier waarop hij zijn gitaar bespeelt, vormt de basis voor veel latere gitaristen. “Mean Old World” is een traag bluesnummer dat de pijn en eenzaamheid van het leven in een wrede wereld illustreert.

“Call It Stormy Monday” – Een van de meest bekende nummers van T-Bone Walker. Dit nummer is een klassieker in de bluesgeschiedenis en is door veel artiesten gecoverd. De langzame, melancholische sfeer en de prachtige gitaarlicks hebben het nummer tot een favoriet gemaakt bij bluesliefhebbers over de hele wereld.

“Papa Ain’t Salty” – Een levendig nummer met een swingend ritme en geweldige gitaarsolo’s. Walker betovert het publiek met zijn soepele gitaarspel en zijn unieke stemgeluid. “Papa Ain’t Salty” is een van de hoogtepunten van het album en wordt vaak genoemd als een van de favoriete nummers van T-Bone Walker.

Het album “T-Bone Blues” is een meesterwerk van T-Bone Walker, een pionier in de bluesmuziek. Het album toont de diversiteit en virtuositeit van zijn gitaarspel, evenals zijn talent als zanger en songwriter. Het is een tijdloze collectie van bluesnummers die blijven inspireren en invloed hebben op generaties bluesmuzikanten.

T Bone Walker - live [Colourised] 1968

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...