Foto The Dutch Iconic blues albums: T99 - – Strange Things Happen

16 – T-99 – Strange Things Happen
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Strange Things Happen” is het tweede studioalbum van de Nederlandse band T-99, uitgebracht in 2003. Het album wordt gekenmerkt door een mix van verschillende muziekstijlen, waaronder blues, rockabilly, country en rootsmuziek. T-99 is een alternatief rootsrocktrio afkomstig uit Amsterdam.

Sinds 1999 touren ze met hun nummers langs podia en festivals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook blonken ze uit in voorprogramma’s van onder andere Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat en tv- en radioprogramma’s, waaronder het programma God’s Jukebox dat werd gepresenteerd door BBC dj Mark Lamarr.

De band bestaat uit het drietal Mischa den Haring (zang en gitaar), Martin de Ruiter (zang, drum en percussie) en Donné la Fontaine (bas en gitaar). De drie mannen weten rock ’n roll, blues, country en rockabilly als geen ander te combineren. Met hun “groots grommende gitaren, roffelbeukende drums, pets-kets contrabas en dubbelloops vocalen” weten zij het publiek keer op keer te verrassen.

“Hungry Wolf” is een van de nummers op het album en opent met een bezwerende gitaarriff. Het nummer heeft een langzame en donkere sfeer, waarbij de diepe, raspende stem van frontman Mischa den Haring de luisteraar meeneemt naar een duister verhaal.

“I Wish I Had a Ship” is een ander nummer op het album en heeft een aanstekelijke melodie en een opgewekte sfeer, waarbij het verlangen naar avontuur en vrijheid centraal staat. De tekst gaat over de wens om een schip te hebben en zijn liefje op te zoeken.

“Countryside Bound” is een rustig en introspectief nummer op het album. Het begint met een akoestische gitaar en de warme, zachte stem van Mischa den Haring. Het nummer heeft een nostalgische sfeer en vertelt het verhaal van een verlangen om de drukte van de stad achter te laten en terug te keren naar het platteland.

“Strange Things Happen” een album dat een breed scala aan muzikale invloeden en emoties verkent. De nummers variëren van donker en bezwerend tot vrolijk en opgewekt, waardoor er voor elk wat wils is. T-99 laat hun vakmanschap zien in het samenvoegen van verschillende muziekstijlen.

T-99 - "Coo-Coo"

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...