Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic blues albums: Lohues & The Louisiana Blues Club – Ja Boeh

15 – Lohues & The Louisiana Blues Club – Ja Boeh
Samengesteld door Hans Ros

Ja Boeh is het eerste album van Lohues & the Louisiana Blues Club uit 2003. Dit album is opgenomen in de V.S. Ja Boeh is een Drentse uitdrukking en betekent zoveel als: Echt wel. Het album bestaat uit twaalf nummers die allemaal worden gezongen in het Drents, de streektaal van de provincie Drenthe waar Lohues vandaan komt.

“Janine” is een van de nummers op het album en is een ontroerende ballade over verlies en herinneringen. Het nummer heeft een melancholische sfeer en vertelt het verhaal van een persoon die terugdenkt aan een geliefde genaamd Janine. De tekst is poëtisch en beeldend, en de melodie is ingetogen en emotioneel geladen.

“Doar Knap Ie Nie Van Op” is een meer uptempo nummer op het album. Het is een lied dat gaat over veerkracht en het vermogen om op te staan na tegenslagen. Lohues zingt over het feit dat het leven soms donker kan zijn, maar dat je er uiteindelijk sterker uit kunt komen. Het nummer heeft een opbeurende melodie en bevat catchy gitaarriffs, wat het een energieke en hoopvolle sfeer geeft.

“Prachtig Mooi (Mar Wat He’j Der An)” is een van de wat meer ingetogen nummers op het album. Het lied gaat over de schoonheid van het alledaagse leven en het vermogen om te genieten van kleine dingen. Lohues zingt over de eenvoudige geneugten van het bestaan, zoals een mooie zonsondergang, een bloeiende bloem of het horen van vogels zingen.

“Stiekumste Verdriet” is een pakkend nummer dat de pijn en het verdriet in het leven verkent. Het lied gaat over het gevoel van eenzaamheid en het verbergen van een innerlijk verdriet. Lohues zingt over de verschillende manieren waarop mensen hun pijn kunnen verbergen, maar ook hoe belangrijk het is om soms je gevoelens te delen en steun te zoeken.

Al met al is “Ja Boeh” een bijzonder album waarin Daniel Lohues zijn persoonlijke gedachten en gevoelens deelt in zijn eigen streektaal. Het kenmerkt zich door eerlijke, introspectieve teksten en verschillende muzikale stijlen die de emoties van de nummers versterken. Het album geeft een inkijkje in het leven en de gedachtenwereld van Lohues, en biedt tegelijkertijd ruimte voor herkenning en reflectie bij de luisteraar.

Stiekumste Verdriet

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...