De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: Eric Clapton – From The Cradle

30 – Eric Clapton – From The Cradle
Samengesteld door Hans Ros

Het album “From the Cradle” is het twaalfde studioalbum van de Britse muzikant Eric Clapton, uitgebracht in 1994. Het is blues album waarop Clapton de bluesklassiekers van verschillende bluesiconen interpreteert, waaronder Muddy Waters, Bo Diddley en Howlin ‘Wolf.

Het album werd zeer goed ontvangen door critici en wordt beschouwd als een van de beste bluesalbums van Clapton. Het bereikte ook commercieel succes, met een nummer 1 plaats in de charts in het Verenigd Koninkrijk en nummer 6 in de Verenigde Staten.

Enkele bekende nummers op het album zijn:
“Blues Before Sunrise”: Dit nummer werd oorspronkelijk opgenomen door Leroy Carr. Clapton’s versie heeft een energieke bluesrockfeel met zijn kenmerkende gitaarspel en soulvolle zang.

“Hoochie Coochie Man”: Dit is een nummer van Muddy Waters en een van de bekendere bluesklassiekers. Clapton’s interpretatie is krachtig en dynamisch, met intens gitaarspel en rauwe vocale uitingen.

“Five Long Years”: Oorspronkelijk geschreven door Eddie Boyd, is dit nummer een langzame bluesballade. Clapton brengt emotie over met zijn zang en solide gitaarspel, waardoor het een van de meest aangrijpende nummers op het album is.

“Motherless Child”: Dit traditionele bluesnummer krijgt een nieuwe draai door Clapton’s versie. Zijn gevoelige gitaarspel en soulvolle zang roepen een gevoel van verlies en verlangen op.

“From the Cradle” is een eerbetoon aan de blues en laat zien dat Eric Clapton een meester is in het vermaken en herinterpreteren van bluesklassiekers. Het album is een aanrader voor zowel fans van Clapton als liefhebbers van bluesmuziek in het algemeen.

Eric Clapton - "Motherless Child" [Live Video]

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...