Five Years On

Brave Rival viert hun muzikale reis ‘Five Years On’ met hun eerste single en video van een nieuw album.

Brave Rival, genomineerd voor een Multi-UK Blues Award, brengt de triomfantelijke eerste single ‘Five Years On’ uit van hun langverwachte tweede album, ‘Fight or Flight’ (verschijnt op 16 augustus).

Brave Rival bestaat uit dubbele vocalisten Chloe Josephine en Lindsey Bonnick, Donna Peters (drums, percussie en akoestische gitaar); Ed ‘the Shred’ Clarke (gitaar); en Billy ‘Danger’ Dedman (basgitaar).

“Het nieuwe album neigt naar de nieuwe golf van klassiek rockgeluid, maar nog steeds met het hartzeer van de blues,” vertelde Brave Rival aan Glenn Sargeant van Just Listen to This. “We hebben een handvol van de nieuwe nummers uitgevoerd tijdens liveshows en hebben had zo’n geweldige reactie met fanfavorieten. We zullen nog steeds ons geliefde recept van dubbele krachtige zang, epische gitaar en een rijdende machinekamer gebruiken. Het lyrische thema heeft een draad van geestelijke gezondheid die volgens ons resoneert met onze eigen verhalen en onze trouwe fans.”

‘Fight or Flight’ bouwt voort op het winnende recept van Brave Rival’s debuutalbum Life’s Machine, met extra kracht en pit tijdens hun veelgeprezen live-tournees en optredens. Het profiteert ook enorm van de passie en steun van hun Bravian-fanbase.

‘Five Years On’ komt van de grond als speerpuntsingle voor het gloednieuwe album van de band: een riff-smakelijke country/bluesrockjam over het gevoel aan de top van de wereld te staan. Het viert het 5-jarig jubileum van de band, die het ziet als “een stuwende rockklassieker” die hun naam omvat: “We zijn dapper en we zijn klaar om de volgende 5 jaar aan te pakken!” zeg Brave Rival.

Openend met een smakelijke riff, gezoet door klassieke Hammond-toetsen (c/o Jonny Henderson) en pittige percussie, leveren de dual-power vocalisten van de band een triomfantelijk volkslied van aanhoudende inspanning, prestatie en welverdiend, zoet succes. “Over vijf jaar kom jij naar mijn show!” verkondig de teksten en vier zowel de reis en de vooruitgang van de band als alle andere mensen die brutaal, brutaal, moed en zelfvertrouwen hebben.

Socials:
https://braverival.com/
https://www.facebook.com/braverivalband/
https://www.instagram.com/braverivalband/
https://www.youtube.com/@BraveRivalBand/featured


Ook op Blues Magazine ...