First Time Blues Orianthi feat Joe Bonamassa

Blues/rockgitaarvirtuoso Orianthi, bekend van projecten met tal van ’s werelds beste muziekartiesten, heeft een blues-single uitgebracht getiteld “First Time Blues”, met oude vriend Joe Bonamassa.

De in Australië geboren, in Los Angeles gevestigde Orianthi wilde iets speciaals creëren en viert haar 25-jarig jubileum als professioneel muzikant. In Robby Kriegers Love Street Sound-studio, schreef, produceerde en nam ze haar debuutsingle bijWoodward Avenue Records.
Om het speciaal te maken nodigde ze Joe Bonamassa uit voor ​​tweede gitaarsolo in ‘First Time Blues’. Orianthi en joe hadden veel samen gespeeld, maar “First Time Blues” is hun eerste gezamenlijke opname.

Orianthi begon professioneel te spelen toen ze 13 was en ze ging optreden met o.a. Carlos Santana, Steve Vai, Alice Cooper, Richie Sambora en Dave Stewart. Ze werd vóór zijn vroegtijdige dood ingehuurd door Michael Jackson voor zijn “This Is It Tour” en ze was het ook
een lid van de supergroep Hollywood Vampires (Cooper, Joe Perry, Johnny Depp en Tommy Henriksen). Orianthi’s debuutalbum ‘Violet Journey’ verscheen in 2005 en zij heeft tot nu toe vijf soloalbums uitgebracht.

Credits:

Orianthi – Guitars and Vocals
Joe Bonamassa- Guitar
Justin Andres- Bass, Vocals
Carey Frank – Keyboards
Nick Maybury – Electric and Acoustic Guitar
Elias Mallin – Drums


Ook op Blues Magazine ...