Foto Release: The Cold Stares - The Southern

The Cold Stares, bekend om hun opwindende mix van bluesrock, hebben zojuist details bekendgemaakt van hun langverwachte zevende studioalbum, ‘The Southern’, op 6 september 2024 zal verschijnen via Mascot Records. Het album duikt voor het eerst diep in hun zuidelijke roots en belichaamt een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van hun erfgoed. “Toen het tijd werd om dit album op te nemen, dacht ik eraan dat iedereen ons deze Southern rock-tag zou geven, en besloot ik opzettelijk nummers te schrijven die dat verkennen”, zegt zanger-gitarist Chris Tapp. “Door dit te doen, realiseerde ik me dat Southern zijn voor mij meer is dan een accent en een setlist met nummers. Het gaat over familie en traditie.”

Hoewel het trio uit het zuiden van onder de Mason-Dixon Line-afkomst is, heeft de groep een wolliger geluid dan verwacht. Fuzzed-out gitaren, Zeppelin-achtige riffs en vingervlugge Cream-achtige improvisaties zijn er in overvloed, net als knipoogjes naar Deltablues.

“Onze versie van het Zuiden is anders”, zegt Tapp. “Toen Brian en ik jong waren, zaten we bij deze oude jongens in de plaatselijke lodge, toen speelden ze nog steeds de oude hits van Bad Company, Robin Trower en AC/DC vermengd met country en Southern rock – artiesten als de Allman Brothers Band en Lynyrd Skynyrd Toen ik Free’s ‘All Right Now’ hoorde, dacht ik dat ze uit Georgia kwamen!”

Gebaseerd op de wilde verhalen die zijn grootvader met hem deelde, weeft Tapp’s filmische songwriting verhalen die net zo levendig zijn als de westerse films die ze samen keken. Deze verhalen over corrupte agenten en outlaw-helden, en lokale legendes als ‘Hoppy’ die ritmes tikken terwijl ze schoenen poetsen, geven het album een ​​rijke, verhalende diepgang. Het is dus passend dat een van de opvallende nummers de titel “Coming Home” draagt, een nummer dat de essentie van deze verhalen en het gevoel van terugkeren naar je roots samenvat.

The Cold Stares - "Coming Home" (Official Music Video)

Tracklist:
1. Horse To Water 04:00
2. Coming Home 03:09
3. Looking for a Fight
4. Blow Wind Blow
5. Confession
6. Level Floor Blues
7. Seven Ways to Sundown
8. No Love in the City Anymore
9. Giving It Up
10. Woman
11. Mortality Blues


Ook op Blues Magazine ...