Ronnie Earl - Good News

Ronnie Earl and the Broadcasters – Good News 

CD / Stony Plain SPCD 1372 /Released 17 juni 2014

Tekst: Bert Lek

Er zijn van die cd’s, wanneer ze afgelopen zijn, jezelf afvraagt, “Heb ik hem nu aangezet of niet?” Deze van gitarist Ronnie Earl (1953) is er zo een. Het klinkt allemaal technisch prachtig, maar de felheid ontbreekt. Het kabbelt in tien nummers rustig naar de 64 minuten. Alleen in het laatste nummer “Runnin’ In Peace” hoor je af en toe de agressie van vroeger voordat Ronnie Earl zich bekeerde tot de Heer.

In drie stukken (“Change Is Gonna Come”, “In The Wee Hours” en “Runnin’ In Peace”) is een bijrol weggelegd voor zangeres Diane Blue. Zij zong op het vorige album (Just For Today) als gast slechts een nummer “I‘d Rather Go Blind.” Nu is het een ander overbekend nummer “Change Is Gonna Come” van Sam Cooke, dat zij keurig onderhanden neemt, zonder te ver van het origineel af te wijken. Haar jazzy stem in de andere twee nummers past precies bij de instrumentale nummers. Heerlijk lay-back zingt deze dame.

Bijna vijftien jaar begeleiden Lorne Entress, drums, Dave Limina, piano en Hammond B3 en Jim Mouradian bas Ronnie Earl al weer. Ook hier doen ze dat zeer adequaat. Maar nergens mag iemand uit de band springen. Jammer, want de heren zijn tot veel meer in staat. Dat is duidelijk te horen op de vorige cd uit 2013 “Just For Today”, die tot een van mijn favoriete van dat jaar behoorde.

Dit is echt een cd voor de Ronnie Earl liefhebber om de collectie compleet te houden.

Tracklist

1. Met Her On That Train
2. Change Is Gonna Come
3. Time To Remember
4. In The Wee Hours
5. Good News
6. Six String Blessing
7. Marje’s Melody
8. Blues For Henry
9. Puddin’ Pie
10. Runnin’ In Peace

Tijd: 64:00

http://www.ronnieearl.com

 


Ook op Blues Magazine ...