Hans Theessink
Speciale gast op mondharmonica: Gait Klein-Kromhof

The Blue Room Sessions
23 April 2024
Verkadefabriek, Den Bosch

concertfoto Hans Theessink

Hans Theessink

Hans Theessink

Hans Theessink is een in Enschede geboren blues- en rootszanger. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd Hans gegrepen door de blues. In de jaren 80 verhuist Hans naar Oostenrijk, waar hij nog steeds woont. In die periode treedt Hans veel op in kleine clubs, maar ook op grote festivals onder andere in New Orleans en Chicago. Hij treedt op met artiesten als Taj Mahal, John Hammond, Luther Allison, Rory Block, The Dubliners en Terry Evans. In 1988 raakt zijn muziek bekend bij een groter publiek, ook in Nederland door het uitbrengen van zijn album “Baby Wants To Boogie”.

Hans Theessink

Er volgen nog vele albums zoals ‘Johnny and the Devil’ (1989), ‘Call Me’ (1993), ‘Live’ (1993), ‘Hard Road Blues’ (1994), ‘Crazy Moon’ (1995), ‘Journey On’ (1997), ‘Blue Grooves From Vienna’ (1998), ‘Lifeline’ (1998), ‘Songs from the Southland’ (2003) en ‘Bridges’ (2004). In 2008 verscheen een album met Terry Evans (overleden in januari 2018), genaamd “Visions”. Daarna volgt weer een reeks van albums zoals “Delta Time” (ook met Terry Evans en Ry Cooder) in 2011 en het soloalbum “Wishing Well” in 2013.

Hans Theessink

Hans weet zijn gitaarspel uitstekend te combineren met zijn mondharmonica-spel. Hans’ stem is “gemaakt” voor de blues, prachtig! Hans Theessink geeft zo’n 200 concerten per jaar en weet zijn publiek daarbij altijd te boeien. Dit optreden is alweer een derde optreden van bluesman Hans Theessink in The Blue Room Sessions. Speciale gast op mondharmonica bij dit concert is Gait Klein-Kromhof.

Hier de fotoreportage van Blues Magazine fotograaf Marco van Rooijen.

Was je erbij deze avond? We horen graag jullie reacties en beleving van deze avond. Reageren kan onderaan dit artikel.

Hans Theessink

Hans Theessink

Hans Theessink

Hans Theessink

Hans Theessink

Hans Theessink

Fotoalbum Hans Theessink

Bekijk alle foto’s in het fotoalbum “Hans Theessink 2024” op Flickr.


Ook op Blues Magazine ...