Joe Bonamassa - "I Want To Shout About It" - Official Music Video

 
Na net een opmerkelijke 26ste 1ste plaats in de Billboard Blues Chart te hebben behaald voor zijn uitgebreide live concertfilm en album Tales Of Time, is het bluesrock icoon Joe Bonamassa terug met een gloednieuwe single van zijn langverwachte nieuwe studioalbum. Die later dit jaar uit komt op zijn J&R Adventures-label.

Joe gaat terug naar zijn bluesroots met een boeiende vertolking van “I Want To Shout About It”, oorspronkelijk uitgevoerd door Ronnie Earl and the Broadcasters. De vrolijke versie van Bonamassa bevat solo’s van o.a. Reese Wynans op orgel en Paulie Cerra op saxofoon, evenals enkele geweldige bijdragen van vocalisten Dannielle DeAndrea en Charles Jones aan het einde van het nummer. Toen Joe het nummer onlangs zong tijdens zijn tournee door het VK, beschreef de Britse muziekwebsite Sonic Abuse het als “een glorieuze boogie in jaren vijftig-stijl”.

Bonamassa deed een beroep op zijn goede vriend, bandmaat en co-producer Josh Smith om deze track te produceren. Smith herinnert zich: “Shout About It is een nummer oorspronkelijk van de grote Ronnie Earl and the Broadcasters met Darrel Nullisch op zang. Het is een moeilijk hoog nummer om te zingen en Joe pushte zichzelf echt en slaagde erin. Het is een echte rave-up, een feestlied. Joe heeft het de laatste tijd live gespeeld en het publiek is er helemaal weg van!”


Ook op Blues Magazine ...