Eddie 9V "Saratoga" (Official Audio)

De veelgeprezen Amerikaanse gitarist Eddie 9V uit Atlanta kondigt de release aan van zijn nieuwe single “Saratoga” op Ruf Records. “Saratoga” is de eerste single van Eddie’s nieuwe studioalbum dat later dit jaar wordt uitgebracht.

“Saratoga is geschreven op een achtegrond die zo uit een western kon komen”, zegt Eddie. “We hadden een slechte dag onderweg en ik zat op een willekeurige Air B&B-veranda een riff te spelen die ik onlangs had bedacht. Ik was kleine tekstregels en aan het schrijven terwijl ik uitkeek naar een enorm muilezelhert recht voor me dat gras en wortels at die ik naar hem gooide.”

Eddie vervolgt: “Saratoga heeft een echte, bijna woestijn/disco vibe. Toen het tijd was om op te nemen, vlogen we naar Denver. Ik wilde het komende album opnemen in de Rocky Mountains. Je krijgt zeker een buitengevoel in dit nummer.

Eddie 9V, afkomstig uit Atlanta, Georgia, heeft naam gemaakt in de bluesscene in het diepe zuiden van Amerika. Hij maakt indruk op alle soorten publiek met zijn verschroeiende Freddie King-stijl benadering van gitaarspel en zijn originele retro/soul-songs. Hij wordt momenteel geprezen als een van de meest dynamische en zeer vermakelijke gitaristen en singer-songwriters in het muziekcircuit. Rock en Blues Muse omschrijft zijn muziek als ‘fris en levensbevestigend’, terwijl Classic Rock de muziek van Eddie omschrijft als ‘de meest instinctieve blues die je het hele jaar zult horen.

Eddie 9V is live te zien op:
9 mei Muziekgieterij Maastricht
10 mei Poppodium De Peppel Zeist
11 mei Rhythm & Blues Night Groningen
17 mei Blues Peer
18 mei international Blues Festival Schoppingen
20 mei Ribs and Blues festival Raalte

Foto Listen to: Eddie 9V - New Single “SARATOGA”


Ook op Blues Magazine ...