UNDER THE PINE

 
Drie jaar na zijn succesvolle album “Til The Blues Have Gone” vond Bill Booth het tijd voor een nieuw album. Met z’n maatje Bill Troiani schreef hij 13 nieuwe songs vol ‘swinging blues, roots rock, country ballads and (Irish/Celtic/Nordic) folk tones. Met z’n ‘trademark folky fiddle tunes’ is de release van dit nieuwe album “River Town” gepland op 16 Februari 2024. “Under the pine” is de eerste single, een lied met de kerst in gedachte.

Na lovende kritieken en radio airplay van album “Til The Blues Have Gone” – drie jaar geleden als The Bills – met zijn maat Bill Troiani, is het eindelijk tijd voor Bill Booth’s nieuwe solo-album “River Town”. Alle nummers op de nieuwe cd zijn geïnspireerd door het leven en de personages in en rond een typisch Amerikaans molenstadje, vergelijkbaar met het stadje waar Booth is geboren en getogen in de staat Maine, VS. Hij arriveerde ongeveer twintig jaar geleden ooit in Oslo met een Amerikaanse bluesband uit New York City, en keerde nauwelijks terug. Hij ontving al snel aanbiedingen van verschillende succesvolle Noorse bands die uiteindelijk leidden tot een verhuizing naar Vinterbro, Noorwegen. Hij heeft Noorse Grammy-nominaties (Spellemannprise) ontvangen in zowel de country- als de blues-categorie.

De dertien nieuwe originele Americana-nummers combineren swingende blues, rootsrock, countryballads en (Ierse/Keltische/Noordse) folktonen, waarbij de teksten vaak geïnspireerd zijn op waargebeurde gebeurtenissen; verhalen over de arbeidersklasse, reislust, in moeilijke tijden, misdaad, liefdesverdriet en andere persoonlijke tragedies, maar ook liefde, hoop en humor. De rootsmuziekstijl van Booth wordt vaak vergeleken met Bob Dylan, Bruce Springsteen, J.J. Cale en Mark Knopfler, maar met zijn kenmerkende folky vioolmelodieën is hij verre van een kopieerkunstenaar. Naast zang en viool op het album speelt Booth ook akoestische en elektrische gitaren, en mandoline. Hij wordt bijgestaan ​​door Bill Troiani (Billy T) op bas, Alex Pettersen op drums en Paul Kirby op banjo en achtergrondzang.

Foto Listen to: Bill Booth - Under the pines (New single)

Tracklist:
1. Ice House
2. Peltoma Avenue
3. Under The Pine
4. Ethan Allen James
5. River Town
6. Town Farm
7. St. Albans March
8. Slave To The Man
9. Wyatt Had To Try It
10. Baxter Mountain Range
11. Trouble Downtown
12. Chicken Coop
13. Snake Root Reel

Socials:
Website: https://www.thebills.no/
Facebook: https://www.facebook.com/thebillsnorway
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCRqAWufKjl52bc1B8vP6Fpg/featured


Ook op Blues Magazine ...