QUEEN OF THE PACK (FULL VIDEO)

De gevierde gitarist en zangeres Ana Popovic brengt haar nieuwe muzikale avontuur “FANTASTAFUNK” Big Band Project deze zomer naar prestigieuze muziekfestivals, waaronder Monterey Jazz Fest, Californië, Notodden Blues Fest, Noorwegen, Pori Jazz, Finland en meer. Sament met het nieuws over het Big Band Project brengt Ana de live single “Queen Of The Pack”.

Get your dance, get your groove! FANTASTAFUNK yourself! Geniet van deze superspannende funk & blues-, rock & soul-, gospel- en R&B-ervaring. Een fantastische band FANTASTAFUNK combineert stijlen en is een muzikale samensmelting van Stax en Motown met hedendaagse gitaargestuurde grooves en levert het geluid dat je nog nooit eerder van Ana Popovic hebt ervaren.

Het is gebaseerd op een aantal nummers van Ana, op een nieuwe manier gebracht. Het is ook gemaakt voor dit nieuwe project, gemixt met een aantal geweldige funk-, soul-, gospel- en bluesgeluiden en standaarden – die het publiek graag weer zal horen, geweldige grooves en uitstekend muzikaal vakmanschap. Meerdere vocalisten, percussionist, drummer, 3 hoorns, bas, toetsen, gitaar, het is een 11-koppige band die een showcase zal zijn om nooit te vergeten op elk van de toonaangevende muziekfestivals van vandaag.

Foto Listen to: Ana Popovic "FANTASTAFUNK" big band project- Queen of the pack

Over het maken van FANTASTAFUNK

“Ik voelde me al een tijdje klaar om een ​​bigband te vormen”, legt Ana uit. “Ik had gewoon het gevoel dat ik precies wist wat ik wilde horen tijdens mijn live optredens, en welke instrumentatie ontbrak voor dat geluid in een zeskoppige bandformatie. Het laatste zetje was het maken van mijn album uit 2023, Power.”

Ana vervolgt: “Een album als Power vraagt ​​om een ​​band als deze, eentje die echt tot leven kan komen. Dat is de manier waarop het oorspronkelijk werd bedacht en gecreëerd. Ik voelde me klaar om mezelf de kans te geven om zo’n geluid te creëren. Zoveel nieuwe invloeden, zoals gospel, old school funk, soul, R&B, ik wilde die plaat heel graag tot leven brengen op het podium.

“Zo ontstond het idee van de grote soulfunkformatie. Power werd opgenomen in verschillende steden in Los Angeles, Dallas, Detroit, Orlando. Het gaf mij – precies wat de titel zegt – de kracht om door de moeilijkste tijd van mijn leven heen te komen, toen ik in 2020 de diagnose borstkanker kreeg. Het bracht mij praktisch het ‘leven’ terug.”

“Nu, vier jaar later, en dat allemaal achter me latend, voel ik me geweldig in mijn vel, heb ik een positieve, inspirerende plaat afgeleverd en zo leuk om live te spelen. Na honderden shows sindsdien was ik, net zo energiek als ik was nadat mijn behandeling was afgerond, klaar om aan de slag te gaan, niet alleen op tournee, maar ook als frontman van een 11-koppige power/jam/groove formatie!”

De live-optredenvideo’s van FUNTASTAFUNK zijn in november ’23 opgenomen in de Bloom Recording Studios in Rome, Italië. Ontwikkeld door Fabrizio Ludovici, videoproductie door Daniele Chinelli.

“Ik had drie dagen vrij en heb bijna in mijn eentje alles georganiseerd! Ik kreeg de studio, organiseerde muzikanten, camera’s, ingenieurs en koos de nummers voor de video’s. Ik speel ook een grote rol bij het bewerken van mijn video’s. Ik heb een idee hoe ik wil dat ze klinken en eruit zien. Het was hard werken, maar ook zo leuk om vrienden bij elkaar te krijgen, van elkaars gezelschap te genieten, na de opname in een gezellig Italiaans restaurant te zitten, geweldige pasta te eten en geweldige wijn en Apperol-spritz te drinken! Het waren perfecte drie dagen – zo’n energiek werk, met lieve mensen – familie!”

Sommige nummers, zoals ‘Queen Of The Pack’, komen van het album Power maar zijn uitgevoerd in de bigband-stijl, en andere (die nog moeten worden uitgebracht) zijn geheel nieuwe, nooit eerder uitgebrachte nummers die zullen uitmonden in mijn volgende plaat, namelijk wordt afgerond terwijl we spreken.

Er is een Amerikaanse line-up en een Europese line-up. Ik ben erg opgewonden om de band al te kunnen presenteren op drie grote jazz- en bluesfestivals, aan beide kanten van de oceaan: Monterey Jazz Fest in Californië, Pori Jazz in Finland en Notodden Festival in Noorwegen.

De line-up varieert maar bestaat uit deze fantastische muzikanten:
Ana Popovic – Leadzanger, gitarist, bandleider (VS)
Buthel – Bas (EU/VS)
Jeremy Thomas – Drums (EU/VS)
Francisco Mendolia – Drums (EU)
Michele Papadia – Toetsenborden (EU)
Aaron Mayfield – toetsenborden (VS)
Karl Vandenbossche – Slagwerk (EU)
Jerwayne Maclin – Percussie (VS)
Noreen Stewart – Achtergrondzang (EU)
Jacob Atta Kaakra Eggay – Achtergrondzang (EU)
Geraldine Reid – Achtergrondzang (EU)
Claudio Giovagnoli – Saxofoon (EU)
Davide Ghidoni – Trompet (EU)
Evan Knight – Saxofoon (VS)
Jordan Carr – Trompet (VS)
Jonathan Mones – Saxofoon (VS)
SueAnn – Achtergrondzang (VS)
L Young – Achtergrondzang (VS)
Mevrouw Dee – Achtergrondzang (VS)
Letitia Dei – Achtergrondzang (EU)
Barbara Caldini – Achtergrondzang (EU)
Nadia Guelfi – Achtergrondzang (EU)

Muzikaal staat Ana Popovic nooit stil. Ze verlegt grenzen, daagt genres uit en vindt de muziek en zichzelf opnieuw uit met elke nieuwe plaat en elk nieuw concept. Met haar betoverende podiumpersoonlijkheid maakt de bekroonde en hard toerende gitaarheld haar concerten tot onweerstaanbare ervaringen. Ana Popovic & “FANTASTAFUNK” Big Band Project is een uniek concert dat je niet mag missen!


Ook op Blues Magazine ...