Ruf Records’ 30th Anniversary Tour

Featuring:
Bernard Allison
Ally Venable
Katie Henry

2 februar1 2024
Groene Engel, Oss

Concertfoto Bernard Allison

30 Years Ruf Records!

Op vrijdag 2 februari staat de schijnwerper in de Groene Engel te Oss volledig gericht op het 30-jarig bestaan van blueslabel Ruf Records. Om dit historische jubileum te vieren is er een tournee met de drie populairste acts van het label: Bernard Allison, Ally Venable en Katie Henry.

Hierbij de foto’s van Blues Magazine fotograaf Marco van Rooijen.

Was je erbij deze avond? We horen graag jullie reacties en beleving van deze avond. Reageren kan onderaan dit artikel.

Bernard Allison & Band

Bernard Allison

Bernard Allison, ook wel bekend als de zoon van Luther Allison, heeft diens muzikale erfenis voortgezet. Naast indrukwekkend gitaarspel beschikt Bernard Allison over een zielvolle stem. Zijn muziek overstijgt de traditionele blues door experimentele elementen toe te voegen, zoals invloeden van funk, soul en rock, te horen in zijn album ‘Highs and Lows‘ en zijn onlangs uitgebrachte Luther’s Blues. Zijn optredens zijn allesbehalve saai; hij behoort tot de meest verrassende bluesartiesten van dit moment.

Ally Venable & Band

Ally Venable

Ally Venable en haar band behoren wellicht tot de meest getalenteerde vrouwelijke gitaristen van nu. Ze schitterde al op Moulin Blues en smaakt naar meer. Op haar nieuwe album ‘Real Gone‘ deelt ze zelfs het podium met bluespioniers Joe Bonamassa en de unieke Buddy Guy. Ondanks verwachtingen maakt Ally Venable luide, opzwepende muziek. Haar inspiratiebronnen zijn Stevie Ray Vaughan en Miranda Lambert. Haar shows zijn uitdagend, gepassioneerd, eerlijk en ruig. Niet enkel Joe Bonamassa en Buddy Guy zagen haar talent, ook Kenny Wayne Shepherd nam haar mee op tour in Amerika. Nu slaat ze haar vleugels uit naar Europa, nadat ze in haar thuisland al omarmd is.

Katie Henry & Band

Katie Henry

De opkomende artiest Katie Henry is het voorprogramma. De charismatische zangeres, songwriter en multi-instrumentalist brak door in 2022, bouwde aan haar fanschare tijdens de Blues Caravan-tournee van Ruf en bracht haar debuutalbum “On My Way” uit, dat werd gekozen als een van de top-20 albums van het jaar door Blues Rock Review. Henry put uit de rijke muzikale bronnen van de jaren ’60 en ’70, vermengt blues- en soulklanken en zingt met een vibrato dat soms doet denken aan Janis Joplin. Vanavond bracht ze tevens haar nieuwste album mee: Get Goin’

Bernard Allison & Band

Fotoalbum Ruf Records’ 30th Anniversary Tour


Ook op Blues Magazine ...