Bernard Allison - Luther's Blues (albumcover photo)

Label: Ruf Records
Release: 19 januari 2024

Tekst: André Wittebroek

Bernard Allison, de zoon van de zeer bekende, helaas overleden bluesgrootheid Luther Allison, is al vaak in Bluesmagazine besproken en is dan ook een bekende verschijning op de Europese podia. Hij speelt dan, of met zijn eigen band ,of regelmatig met de RUF Bluescaravan. Er staat nu weer een tour met Bluescaravan gepland vanaf 17 januari tot en met 7 februari waarvan twee shows in Nederland nl. 2 februari Groene Engel Oss en 4 februari Iduna Drachten, samen met Ally Venable en Kate Henry. A must see!

Dit nieuwe album Luther’s Blues, de titel geeft het al aan, is een hommage aan de bluesmuziek van zijn vader. Bernard zelf is 30 jaar bij RUF en zijn vader is door RUF bekend geworden in Europa en daar tot zijn overlijden bij gebleven. Het is een dubbel-cd geworden met 20 songs gespeeld door Bernard, elk een compositie van Luther en eerder opgenomen door Bernard op een van zijn vorige albums. Ze zijn geremastered door Pauler Acoustics. Bernard beloofde op elk album en elke live-show een of twee nummers van zijn vader op te nemen of te spelen ter nagedachtenis. Die nummers heeft hij nu zelf uitgekozen voor deze plaat.

Om de twintig nummers apart te bespreken is wat teveel van het goede en wie de muziek van Luther Allison en zoon Bernard Allison kent weet wat je kunt verwachten. Een meer rock/funk georiënteerde stijl dan de traditionele blues. Bernard koos wat minder bekende songs van zijn vader en geeft er een eigen draai aan. De tracklist overspant precies 30 jaar, van “Hang On”, opgenomen in Parijs in de zomer van 1992 tot enkele stukken van zijn laatste studioalbum “Highs and Low”.

Conclusie:
Het is een prachtig album en geeft een prima overzicht van de geweldige bluesnummers die Luther Allison heeft geschreven en formidabel gespeeld door zijn zoon Bernard Allison. Een must voor elke bluesliefhebber.

Luther's Blues

 
Tracks:
CD 1:
01: Hang On 02: Reaching Out 03: Too Many Women 04: Into My Life 05:Serious 06: Bad Love 07: Now You Got It 08: Love Is Free 09: Midnight Creeper 10: Help

CD2:
01: Back Down South 02:I Gave It All 03: Life Is A Bitch 04:Let’s Try It Again 05: Change Your Way Of Living 06:You’re Gonna need m07: Compromising For Your needs 08: A Change Must Come 09: Move From The Hood 10; Castle

Links:
www.rufrecords.de


Ook op Blues Magazine ...