Katie Henry - On My Way (album cover)

Katie Henry
On My Way

Label: Ruf Records
Release: 28 januari 2022
o.a. te bestellen via Bol.com

Tekst: André Wittebroek

Multi-instrumentaliste en songwriter Katie Henry komt met haar tweede album On My Way na haar debuutalbum High Road uit 2018 dat goede kritieken kreeg in Classic Rock and The Guardian.
Katie werd geboren in New Jersey en speelt vanaf haar zesde piano en later gitaar en werd al snel een bekende in de New Yorkse jam-scene. Blues, rock, funk, pop, soul, country en R&B doorspekten haar optredens.

On My Way is gedurende de pandemie live in de studio opgenomen.

Op On My Way staan tien nummers die ze samen met bassist en slide-gitarist Antar Goodwin geschreven heeft . Zelf bespeelt ze haar Gibson SG, piano en zingt ze. De rest van de band bestaat uit Ben Rice gitaar, zang, die ook de productie en mix deed, Kurt Thum piano, orgel en Greg Wieczorek op drums. Tenslotte Giles Robson op track acht op mondharp.

Het album opent met het zware, stampende titelstuk On My Way met stevige riffs, mooie breaks en krachtige stem van Katie. In het radiovriendelijke, luchtige, vrolijke meer poppy Empty Cup, is de piano de basis. Door vooral de steelgitaar en het vrolijke ritme van de drums klinkt Without A Fight countryachtig. Donker gitaarintro en krachtig met rockende groove is Bury Me waarin ze de kwetsbaarheid van de mens bezingt. De stevige riff blijft de hele song aanwezig. Mooi tussenstukje met alleen handgeklap en zang en daarna weer stevig. In de rustige liefdesballade Setting Sun komt de akoestische gitaar aan bod met mooie pianobegeleiding, fantastisch gezongen. Daarna wordt het weer steviger en strak in Got Me Good met een heldere puntige gitaarsolo en hakkende drums. Weer meer country is het rustige Blessings. Laidback bluesgevoel komt op in Too Long met krachtige zang, mooie baslijn en de mondharp van Giles Robson. Het klinkt wat donker en dreigend met lekkere groove en de passende gitaarsolo in combinatie met de mondharp is heerlijk. In de aansluitende ballade met dominerend pianospel Running Round krijgt haar stem iets breekbaars. De cd sluit af met het uptempo stuk Catch Me If You Can. Drums en bas geven het een swingende basis met mooi gitaarspel en zacht orgeltje. Mooi nummer met heerlijke zang.

Conclusie:
Met On My Way heeft Katie Henry een afwisselende, mooie cd gemaakt. Ze beschikt over een aangename warme stem. Het is een meer luisteralbum dan rockend album geworden. Als je er goed voor gaat zitten, merk je hoe goed het in elkaar steekt.

(Als alles door kan gaan ziet Bluesmagazine haar op de Bluescaravan toer in februari samen met Ghalia Volt en Eddie 9V. Benieuwd hoe ze dan live klinkt!)

Line-up:
Katie Henry: vocals, guitar, piano
Antar Goodwin: bass, slide guitar
Ben Rice: guitar, vocals
Kurt Thum: piano, organ
Greg Wieczorek: drums, percussion
Giles Robson: harmonica (Track 8)

Tracks:
01: On My Way
02: Empty Cup
03:Without A Fight
04: Bury You
05: Setting Sun
06: Got Me Good
07: Blessings
08: Too Long
09: Running Round
10: Catch Me If You Can.

Links:
KatieHenryMusic.com


Ook op Blues Magazine ...