Benooz - Zij is het refrein (Officiële Videoclip)

Benooz, aka Ben van Hoof, zijn laatste single is “Zij is het refrein” een lekker lied over zijn ideale vrouw met lekker scheurende gitaar in de achtergrond.

BenooZ is een Nederlandse artiest die de blues in zijn moerstaal brengt. Als klein manneke begonnen bij de plaatselijke fanfare op de althoorn. leerde bij van de gitarist in de band van zijn broer gitaar spelen. Na jaren te hebben rondgezworven in allerlei top 40 orkesten.

Na jaren van stilte begon de muziek toch weer te kriebelen en richtte hij Triple B op een blues band die lokaal bekendheid genoot. Bij Triple-B kon Ben zijn muzikale ei kwijt. De akoestische band is al enkele jaren gestopt maar nog steeds speelt hij in Triple-B bestaande uit zangeres toetsen bas drums en ikzelf gitaar blues harmonica en zang. Het repertoire van Triple-B bestaat naast het betere blueswerk van Eric Clapton Susan Tedechi enz. uit lekkere bekende rock nummers van o.a. Anouk, Dire straits , AcDc enz. van alle markten thuis dus.

Enige tijd kocht Ben een opname recorder en begon hij zijn eigen studio. “Muziekstudio Nose “en daar nam Ben veel nummers op waarbij hij alle instrumenten zelf inspeelde. Als songwriter voor diverse artiesten besloot hij een nummer voor zichzelf op te nemen en uit te brengen. Het zelf geschreven liedje “Prachtige vrouw ” het nummer sloeg aan en een vervolg was logisch tal van singles volgden zie de Spotify link

Sommige van deze singles nijgen sterk naar het gebruikelijke nederlands talige muziek maar in nummers als, “Einde verhaal” “De Echte man”, “Geld speelt geen rol”, “Ben zo eenzaam zonder jou” voel je de blues. Neem een als “mijn Meisje” een fijne shuffle met vlijmscherpe gitaar. solo.

Socials:
Facebook


Ook op Blues Magazine ...