Foto Release: Albert Castiglia - “Righteous Souls”

Na het winnen van een nieuwe Blues Music Award tijdens de recente festiviteiten in Memphis voor “Best Blues Rock Album” als lid van de “Blood Brothers”, samen met labelgenoot Mike Zito, komt Albert Castiglia tevoorschijn op zijn nieuwe solo album bij Gulf Coast Records, “Righteous Souls”, dat op 19 juli uitkomt.

Gulf Coast zal op 14 juni de eerste single van het nieuwe album uitbrengen, “Centerline”, met Popa Chubby (samen met digitale pre-orders voor singles en albums bij alle digitale verkooppunten); gevolgd door “Mama I Love You”, met Kevin Burt, op 28 juni; en “You Can’t Judge a Book by the Cover”, met Christone “Kingfish” Ingram en Rayne Castiglia, op 12 juli.

“Tijdens de ‘Blood Brothers’-tour van vorig jaar liet Mike Zito me weten dat het tijd was voor mij om nog een soloalbum te maken”, legt Albert Castiglia uit over de ontstaansgeschiedenis van het nieuwe album. “Op dat moment voelde ik dat ik slecht voorbereid was op de taak. Ik had de afgelopen twee jaar voortdurend met Mike getourd en heel weinig geschreven, dus ik had niet veel origineel materiaal. Mijn laatste twee studioalbums waren behoorlijk thematisch. Met Masterpiece draaide het album om de ontdekking van mijn dochter. I Got Love werd gevoed door mijn leven tijdens de pandemie van 2020. Wat zou de volgende zijn? Het baarde me zorgen, want als ik de liedjes niet naleef, zal het nooit werken. Het moest iets voor mij betekenen. Mike stelde voor om er een album van te maken met gasten, mijn vrienden om het zo maar te zeggen. Ik was bang dat mijn vrienden geen tijd zouden hebben om zich aan het project te wijden. Ik had het mis, zo verkeerd. Joe Bonamassa, Josh Smith, Kevin Burt, Gary Hoey, Ally Venable, Popa Chubby, Rick Estrin, Kid en Lisa Andersen, Alabama Mike, Jimmy Carpenter, Kingfish Ingram, Danielle Nicole, Monster Mike Welch, Jerry Jemmott, D-Mar Martin, Jon Otis, Jim Pugh en anderen kwamen voor mij op. Mijn dochter Rayne deed zelfs mee, wat de kers op de taart was. Opeens werd het thema duidelijk. Het gaat over vrienden en familie. Het gaat over Rechtschapen Zielen.”

“Ik denk dat Righteous Souls artistiek gezien een grote stap voorwaarts is voor mijn vriend Albert Castiglia”, zegt Gulf Coast-president Mike Zito. “Zijn zang, de liedjes en zijn gitaarspel zijn zeer verheven op dit nieuwe album. Het is fantastisch om Albert te zien groeien als kunstenaar; hij is uniek in zijn soort.”

Righteous Souls Track Listing and Credits
1. Centerline ft. Popa Chubby (written by Albert Castiglia)
2. Get Down to the Nitty Gritty ft. Alabama Mike (written by Luther ‘Snake Boy’ Johnson)
3. Mama, I Love You ft. Kevin Burt (written by Albert Castiglia, Kevin Burt and Jerry Jemmott)
4. You Can’t Judge a Book by the Cover ft. Christone ‘Kingfish’ Ingram & Rayne Castiglia (written by Willie Dixon)
5. All Our Past Times ft. Danielle Nicole & Joe Bonamassa (written by Richard Danko and Eric Clapton)
6. Till They Take It Away ft. Ally Venable( written by Albert Castiglia)
7. Come On In This House ft. Rick Estrin (written by Amos Blakemore)
8. You Were Wrong ft. Jimmy Carpenter (written by Arzell Hill)
9. The Dollar Done Fell ft. Josh Smith (written by Buddy Guy)
10. No Tears Left to Cry ft. Gary Hoey (written by Albert Castiglia)
11. What My Mama Told Me ft. Rick Estrin & Monster Mike Welch (written by Amos Blakemore)

The Righteous Band:
Albert Castiglia – Vocals and Guitar
Jerry Jemmott – Bass
Jim Pugh – Keyboards
Derrick D’Mar Martin – Drums
Kid Andersen – Guitar, Keys, and Bass
Lisa ‘Little Baby’ An


Ook op Blues Magazine ...