Melissa Etheridge – The Medicine Show
Format: CD – LP / Label: Concord Records – Universal
Releasedatum: 12 april 2019

 Tekst: Joop van Rossem

Melissa Etheridge heeft in de 57 jaar van haar leven de nodige tegenslagen gekend op het gebied van de liefde en door haar strijd tegen borstkanker. De titel van het nieuwe album verwijst rechtstreeks naar die strijd want als medicijn gebruikte Etheridge medicinale cannabis tijdens haar chemotherapie. Toch moet deze titel niet negatief gezien worden want de Amerikaanse rockster wil toch vooral naar ‘personal, national and human healing’, zoals ze zelf zegt.
‘The Medicine Show’ is haar eerste nieuwe materiaal na het in 2014 uitgekomen ‘This Is Me’, in 2016 was er nog het coveralbum ‘Memphis Rock And Soul‘. Op deze vijftiende langspeler dook ze de studio in met Victor Indrizzo (drums), Chris Chaney (bas) en toetsenist Max Hart, terwijl de voor Etheridge vertrouwde productionele ondersteuning kwam van John Shanks.
Het in een fraaie seventies hoes gestoken ‘The Medicine Show’ kent, zoals eigenlijk wel te verwachten was, geen echte verrassingen: een mix van stevige rocksongs en gloedvolle powerballads. In die eerste categorie vallen onder meer het beukende openings- en titelnummer, dat wel wat vergelijkingen kent met Queens We Will Rock You, het op een heerlijke riff gebouwde Shaking, de verrukkelijke stadionrocker Love Will Live, terwijl haar gevoelige kant is gevangen op Woman Like You, I Know You, Here Comes The Pain en Last Hello. Enige opvallende liedje is het in een discosoulbadje bewegende This Human Chain.
Vertrouwde kwaliteit noemen we dat dus.  


Tracklist:
01. The Medicine Show
02. Wild And Lonely
03. Shaking
04. Woman Like You
05. Faded By Design
06. I Know You
07. This Human Chain
08. Love Will Live
09. Here Comes The Pain
10. Suede
11. Last Hello

Website: Melissa Etheridge


Ook op Blues Magazine ...