Woensdag 20 oktober  was ondergetekende  in de Harmonie in Bonn (D) bij  de Rockpalast opnames van  de Henrik Freischlader Band en DeWolff. Henrik  ken ik al jaren maar DeWolff was mij muzikaal onbekend.  DeWolff wordt regelmatig in bluesmagazine vermeld maar echt aandacht had ik er nog niet aan besteed. Fout zo bleek na hun zeer wervelende show! De muziek staat als een huis;  rauwe, psychedelische, intense jaren 60/70 muziek, swingend en zeer afwisselend, waarin de mooie stem van Pablo de slagroom op de muziektaart is! Muziek waarmee ik ben opgegroeid zoals van The Doors, The Cream, Deep Purple, Hendrix e.d en altijd fan van ben gebleven.

Hun muziek sloeg erg aan bij het Duitse publiek en dat is  totaal niet verwonderlijke omdat Duitsers gek zijn van deze muziek en omdat DeWolff het erg, erg goed speelt. Het bekende dak ging ervan af en  jullie zullen het allemaal kunnen zien als de show wordt uitgezonden:
22 november (zondagnacht) is DeWolff te zien tijdens een uitzending van Rockpalast op WDR televisie tussen 00:15 uur – 02:45 uur.
En 30 november op 3SAT van 03:00 uur tot 03:45 uur. (Zie www.rockpalast.de ).

DeWolff

In gesprek met zanger/gitarist Pablo van de Poel van DeWolff

Door Andre Wittebroek

Na het succesvolle optreden sprak ik kort met zanger/gitarist Pablo van de Poel. Het gesprek  was  achter het podium  tussen hun optreden en de show van Henrik daarna. Veel tijd was er niet maar beter iets dan niets.

Mijn eerste vraag aan Pablo was natuurlijk:

– Hoe zijn jullie hier bij Rockpalast terecht gekomen?

Onze manager Ron heeft dit geregeld! Nadat we al  diverse malen in Duitsland hadden gespeeld, o.a. een kleine toer gehad waarbij we ook in Berlijn, Bremen, Hamburg, Dresden, Frankfurt gespeeld hebben en met succes, mochten we hier vanavond op het Crossroadsfestival spelen!

– Vanavond zag ik jullie voor het eerst  live en wat het eerst opvalt is de leeftijd, zulke jonge mannen die zulke “oude” muziek spelen? Hoe zit dat?

Iedereen wordt natuurlijk beïnvloed, ook wat muziek betreft. Mijn vader draaide veel jaren 60 en 70 muziek. Hij was zeer geïnteresseerd in Doors, Hendrix, Cream  e.d. Als kind pik je daar automatisch wat van mee en  ik vind het ook geweldige muziek. Dus toen ik muziek ging maken kwam ik in deze hoek terecht, je begint met je voorbeelden na te spelen. Inderdaad zijn we erg jong: Luka de drummer en mijn broer is 16., ikzelf ben 19 en toetsenist  Robin Piso is 20.

– Net als Cream en Henrix zijn jullie een 3-mans formatie, met redenen?

Geen specifieke reden daarvoor. We hebben geen bassist maar dat is goed op te vangen met  het  Hammondorgel. Het is zo gegaan en bevalt ons prima. Met ons drieën  krijgen we toch een vol , warm geluid. De Hammond is daarin wel  erg belangrijk.

– Jullie zijn nog zo jong maar wanneer zijn jullie dan begonnen ? Vorige week misschien???

Daar moet Pablo wel even om lachen, nee hoor. Met 9 jaar  ben ik met gitaarspelen begonnen zonder  les gehad te hebben.  In het begin alles aangeleerd door mijn idolen na te spelen.  Begonnen ben ik in een jongerenkoor.  Nu zit ik op het conservatorium in Amsterdam en krijg wel les. De laatste tijd ben ik ook veel akoestisch bezig, een stuk moeilijker maar je leert er heel veel van. Robin speelde diverse instrumenten zoals piano, gitaar en orgel, maar richt zich nu op het Hammondorgel.  Luka speelt altijd al drums.

– Hoe zien jullie  je muzikale toekomst?

Mijn eerste band  was  INFA, we speelden  een combinatie van rock and roll en bluesrock. Nu  zo’n 3 jaar bezig met DeWolff, onze manager Ron Engelen ontdekte ons en zag er wel toekomstmuziek in… Hij heeft zich over ons ontfermt en sindsdien gaat het snel. In de toekomst hoop ik mijn brood te kunnen verdienen in de muziek en zoals het er nu uitziet met DeWolff zit er een goede kans in! Ondergetekende gunt het ze van harte, goede band, goede muziek en erg aardige jongens plus de juiste manager.

Website : www.dewolff.nu


Ook op Blues Magazine ...