Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic blues albums: Bintangs - Genuine Bull

06 – Bintangs – Genuine Bull
Samengesteld door Hans Ros

Bintangs is een van de oudste Nederlandse popgroepen. De naam betekent ‘sterren’ in het Indonesisch. De groep werd in 1961 in Beverwijk opgericht door Frank (basgitaar, zang) en Arti Kraaijeveld (gitaar, zang) en Mijne Fernhout. Men speelde indorock maar ging al snel over tot een ruig soort rhythm & blues. De Bintangs hebben in de loop der jaren verschillende line-up veranderingen ondergaan, maar de band is altijd trouw gebleven aan hun energieke en rauwe geluid.

Het album “Genuine Bull” van de Bintangs is het vierde studioalbum van de Nederlandse rockband. Het werd uitgebracht in 1975 en wordt beschouwd als een van hun meest succesvolle albums. The Bintangs schreven sterke songs die ze losjes inspeelden. Het album “Genuine Bull” wordt beschouwd als een van de klassiekers binnen de Nederlandse rhythm-and-blues en rock scene. Ze worden gekenmerkt door hun energieke optredens en sterke bluesrock-invloeden.

Enkele nummers van het album “Genuine Bull” zijn:
“Hobo man”: Dit nummer opent het album met een stevig slide en funky gitaarriffs. Het heeft een catchy melodie en de vocalen zijn krachtig en soulvol.

“Agnes Grey”: Een langzaam nummer met een melancholische sfeer. Het begint met zachte gitaarklanken en bouwt langzaam op naar een krachtiger refrein. De zang is gepassioneerd en de instrumentatie is ingetogen, waardoor het nummer een intieme sfeer heeft.

“Travelin’ Mood”: Het heeft een relaxte sfeer en een bluesy geluid. De gitaarpartijen zijn subtiel en de zang is rauw en emotioneel. Het voert je mee op een muzikale reis.

“Do John”: De drums domineren dit nummer, een uitgesponnen gitaarsolo in een nummer dat doet denken aan George Thorogood en Iggy Pop.

“Gone Dead Train”: Dit nummer is een cover van Randy Newman en het is een energiek rocknummer met een opzwepend tempo. De gitaar- en orgelsolo’s zijn krachtig en de zang is vol overtuiging. Het nummer barst van de energie en laat horen wat de Bintangs in huis hebben.

“Genuine Bull” is een album dat laat zien hoe veelzijdig de Bintangs zijn in hun muzikale benadering. Het bevat een mix van rock, blues en andere stijlen, en toont de krachtige en karakteristieke vocale stijl van de band. Het album wordt vaak geprezen vanwege de rauwheid en energie die het uitstraalt, en is een van de hoogtepunten in de discografie van de Bintangs.

BINTANGS " Cross Eyed Mary Jane" Incl."Wet drumming" Live 21 maart 2015 @ Bluescafe Apeldoorn NL

 
Meer luisteren van dit iconisch album luiteren check deze link

Foto The Dutch Iconic blues albums: Bintangs - Genuine Bull


Ook op Blues Magazine ...