Bintangs – It’s A Nightmare

BINTANGS – IT’S A NIGHTMARE – NEW ALBUM!!

Nederland’s oudste band in samenwerking met één van Nederland’s jongste labels, Miller Records!

Nieuw werk van Bintangs! Meer dan 50 jaar in het vak, maar nog steeds speelt Frank Kraaijeveld met passie. Dat is te horen op de eerste drie gloednieuwe nummers van het nieuwe album “It’s A Nightmare”. Bintangs maakte dit jaar een nieuwe frisse start, back to rhythm and blues. Openend met de title track “It’s A Nightmare”, gevolgd door het gevoelige “Outskirts of Town” en “Kick Kick Kick” als derde nieuwe nummer.

De formatie voor deze nummers bestaat uit: Frank Kraaijeveld, Marco Nicola, Dagomar Jansen en Burt van der Meij. Verder bevat dit album niet eerder uitgebracht materiaal van de Bintangs door de jaren heen en dus in hun diverse bezettingen.

Het vierde nummer “Burning Love” opgenomen in 2007 voor de CD bij het boek “Elvis In Nederland”. Een ode aan de oude Bintangs bezettingen. Met Gerben Ibelings, Maarten Ibelings, Dagomar Jansen, Frank Kraaijeveld en Jan Wijte.

“Wait”, “Met You On A Saturday” en “It Wasn’t Me”, live opgenomen in 1983 in Cultura Andijk. Met Gus Pleines, Harry Schierbeek, Frank Kraaijeveld, Jack van Schie en als gast Jan-Paul van der Meij.

“Heroes of Hype”, “Waterfall of teardrops”, “Exciting Accident”, “Shut Your Face” en “The Rhythm Of Your Heartbeat”. Een live registratie uit 2002 van hun optreden in de Oosterpoort te Groningen voor KRO’s Rhythm ’n Blues Festival in de bezetting met Gus Pleines, Kees Brouwer, Frank Kraaijeveld, Jack van Schie en Jan Wijte.

Verkrijgbaar vanaf 7 oktober bij de album presentatie in het Patronaat te Haarlem! En vanaf 9 oktober bij de betere platenzaken! Verkrijgbaar op WIT vinyl en CD. Uitgebracht door Miller Records.

Bintangs – It’s A Nightmare
Releasedatum: 09-10-2018
Label: Miller Records
Format: CD en Vinyl

SIDE A:
IT’S A NIGHTMARE
OUTSKIRTS OF TOWN
KICK KICK KICK
BURNING LOVE
WAIT
MET YOU ON A SATURDAY
IT WASN’T ME

SIDE B:
HEROES OF HYPE
WATERFALL OF TEARDROPS
EXCITING ACCIDENT
SHUT YOUR FACE
THE RHYTHM OF YOUR HEARTBEAT

BINTANGS album presentatie van de nieuwe LP/ CD “It’s a Nightmare” op 7 oktober 2018 Patronaat Haarlem.

BINTANGS: Frank Kraaijeveld, Burt van der Meij, Marco Nicola en Dagomar Jansen.

2 september 2018|Categories: Releases|Tags: |2 Comments

2 Comments

  1. Henk de Jonge 3 september 2018 om 19:25 - Antwoorden

    Nog steeds een heel fijne band! Frank blijft beulen op de bas en grommen in de microfoon, Burt is nog steeds een geweldige drummer, die met veel plezier aan het werk is, Marco is een veelzijdige gitarist, die nog iets mindere bescheiden mag zijn en Dagomar is inmiddels een alleskunner die zingt, slag/sologitaar speelt, slide en mondharp. Al met al iets minder luid dan vroeger maar wel een enthousiast en kundig team! Hopelijk komt er nog eens een studio / of live CD van de Bintangs in deze samenstelling! Vooralsnog: blij met de komende LP van de Bintangs en met spanning afwachtend op de LP van Kraaijeveld die eind 2018 uit komt (Agnes Grey – lost tapes o.i.d.)!

  2. Rob Hebenaar 6 september 2018 om 17:24 - Antwoorden

    Eind 2018 nóg een plaat? Dat is goed nieuws!

We horen graag je mening! Voeg reactie toe