Bintangs - These Hands. Album cover

Bintangs
These Hands

Label: Miller Records / Sonic Rendezvous
Release limited cd album: 17 September 2021
Release limited 180 GR Vinyl album/Gatefold sleeve + Innersleeve: verwacht eind 2021

o.a. te bestellen bij Bol.com

Bintangs uit Beverwijk bestaan 60 jaar en het goede nieuws is dat ze op hun nieuwe plaat These Hands nog steeds klinken als een stel jonge honden. Tien nummers, voor het merendeel geschreven door oprichter Frank Kraaijeveld, waar de energie vanaf spat. Er is subliem gitaarwerk van Dagomar Jansen en Marco Nicola en Dr. John-achtige zang van Frank Kraaijeveld. Naast de eigen nummers is er een cover van Chuck Berry (Back To Memphis) en een prachtige versie van Sweet Louisa, een nummer van Franks broer Arti, de in 2018 gestorven medeoprichter van de groep. Bintangs werden altijd de Nederlandse Rolling Stones genoemd. These Hands maakt hun reputatie volledig waar.

Tracklist
1) Radio Mood 3:58
2) Cross the Line 3:50
3) Go Go Give IT A Go 3:56
4) Back To Memphis 3:47
5) Sweet Louise 4:03
6) Roll On Roll On 3:53
7) Buy Yourself A little Pleassure 4:19
8) These Hands 3:38
9) Get Alive 3:39
10) Thank You 3:55

Bintangs 60 JAAR : 1961-2021

Bintangs de oudste nog spelende rockband van Nederland, opgericht in 1961 door Frank en Arti Kraaijeveld bestaan 60 jaar! Een nieuw album kan dus niet uitblijven.
Gelijktijdig komt er een nieuw boek uit, geschreven door Frank Kraaijeveld: “Be Frank”.

Met een geschiedenis van zestig jaar kan het niet frisser worden. Tien kakelverse songs, gemaakt door acht handen. Deze handen maakten dit mogelijk. Vette, rockende, heup-schuddende, tranen-trekkende rhythm & blues. Wordt wakker, je bed uit, de straat op! Nieuwe energie, recht uit het hart! De Bintangs hebben het antwoord, de therapie. Zeker dat dit album je in een RADIO MOOD zal brengen!

Bintangs is rock ’n roll pur sang, ongepolijst en meeslepend. Voor veel babyboomers de soundtrack van hun jeugd. Bintangs met een rijke historie in de Nederpop. In 2019 is de band opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. Bintangs heeft vele formaties gekend maar bestaat vandaag de dag uit oprichter Frank Kraaijeveld, Dagomar Jansen, Burt van der Meij en Marco Nicola.

Album presentatie/Jubileum concert

Zaterdag 18 september 2021
Muziekfort Beverwijk.

Bintangs Online : www.bintangs.nl


Ook op Blues Magazine ...