Foto Album review: Fred Chapellier - Live in Paris

Format: CD, digital
Label: Dixiefrog
Release: 15 maart 2024

Tekst: Aad Sneep

Ik word altijd vrolijk als ik zie dat FRED CHAPELLIER weer een cd heeft uitgebracht. Samen met Charlie Fabert (Rozedale) is hij mijn favoriete gitarist uit Frankrijk. Geboren in Metz , 57 jaar oud en fan van Roy Buchanan (wat je duidelijk in zijn spel terug hoort) heeft hij na het studioalbum ‘Straight to the point’ (2022) zijn 11de cd uitgebracht en het is werkelijk een prima dubbel live album geworden getiteld LIVE IN PARIS.

Met zijn vaste begeleidingsband heeft hij weer een heerlijk blues concert afgeleverd waarin zijn twee medegitaristen ook alle ruimte krijgen om hun kunsten te vertonen. Blazers (niet op elke track) en een sterk spelende ritmesectie completeren het geheel. Veel nummers van zijn laatste cd STRAIGHT TO THE POINT voeren de boventoon.

Hij gaat lekker van start met MY LOVE COMES TUMBLING DOWN (Jimmy Britton) waarbij meteen de toon is gezet voor heen heerlijk avondje bluesrock vol met uitmuntende gitaarsolo’s. De stuwende blues in I’D RATHER BE ALONE met hoog soulgehalte door de blazers(sax en trompet) , het groovende REMNANTS en het pompende MOTHER EARTH (Neal Black) zijn enkele lekkere nummers van de eerste cd die eindigt met het het wat funky klinkende BLUES ON MY RADIO.

Cd 2 opent met het instrumentale jazzy/funky RACING WITH THE COPS gevolgd door de pompende beat van SOMETHING STRANGE , de heerlijk lopende gitaarsolo in RODNEY’S SONG (Roy Buchanan) geflankeerd door de beide TEND TO IT (BLUES en SHUFFLE) nummers. Hierna komen achtereenvolgens twee heerlijke uitvoeringen van Peter Green nummers om zoals gebruikelijk af te sluiten met GARY’S GONE , zijn ode aan Gary Moore.

Kortom is dit verplichte kost voor elke bluesrock liefhebber die van heerlijke gitaarsolo’s en een top spelend band houd. Hopelijk komt hij snel eens naar Nederland voor een aantal concerten en dan zit ik graag op de voorste rij.

My Love Comes Tumbling Down (Live)

De band:
Fred Chapellier – Lead guitar/Lead vocals
Christophe Garreau – Bass/Backing vocals
Guillaume Destarac – Drums/Backing vocals
Jérémie Tepper – Guitar/Backing vocals
Patrick Baldran – Guitar
Michel Gaucher – Saxophone
Eric Mula- Trumpet
Pierre D’Angelo – Saxophone

Tracklist:
CD1:
1. My love comes tumbling down (6.20)
2. Don’t take me for a loser (6.33)
3. I’d rather be alone (5.53)
4. Juliette (4.01)
5. Remnants (4.42)
6. Mother Earth (7.11)
7. Under the influence (9.210
8. Blues on my radio (5.15)

CD 2:
1. Racing with the cops (5.47)
2. Something strange (3.56)
3. Tend to it ‘blues’ (8.18)
4. Rodney’s song (4.28)
5. Tend to it ‘shuffle’ (7.32)
6. Love that burns (8.39)
7. If you be my baby (7.11)
8. Gary’s gone (8.48)


Ook op Blues Magazine ...