Henrik Freischlader

Henrik Freischlader
Samengesteld door Hans Ros

Henrik Freischlader is een Duitse bluesmuzikant die bekend staat om zijn unieke mix van klassieke blues met moderne rockinvloeden. Geboren op 3 november 1982, groeide Freischlader op in een muzikale familie en begon op jonge leeftijd gitaar te spelen. Zijn muzikale carrière begon serieus toen hij werd in 2005 ontdekt door producent Thomas Ruf.

Henrik Freischlader beschikt over een krachtige en soulvolle stem, die perfect past bij de bluesy gitaarriffs die hij speelt. Zijn muziek bevat invloeden van blueslegendes als Stevie Ray Vaughan, BB King en Jimi Hendrix, Gary Moore maar hij weet er altijd een originele draai aan te geven. Zijn liveoptredens worden geprezen om hun energie en passie, waarbij Freischlader moeiteloos schakelt tussen rauwe bluesnummers en gevoelige ballades.

Tijdens zijn tienerjaren begon hij zijn carrière als bluesgitarist en zanger in bands als Lash en Bluescream. In 2004 richtte hij de Henrik Freischlader Band op en bracht in 2006 zijn eerste album “The Blues” uit. Hierop stonden o.a. “The Blues”, “Nothing To Lose” en “Lonely World”.

Het vervolgalbum “Get Closer” werd een jaar later in 2007 uitgebracht. Een live album volgde in 2008 met de titel “Henrik Freischlader Band Live”. Op zijn studioalbum “Recorded by Martin Meinschäfer” (2009) bespeelt hij alle instrumenten – gitaar, basgitaar, drums, percussie en Hammond-orgel. Daarnaast componeerde hij de liedjes, schreef de teksten, produceerde het album en bracht het uit op zijn eigen platenlabel, Cable Car Records.

In 2011 bracht Freischlader het album “Still Frame Replay” uit, waarop hij opnieuw de meeste instrumenten bespeelt. Moritz Fuhrhop (Hammond-orgel) en Max Klaas (percussie) vergezelden hem in de studio. Als speciale gast speelt zijn vriend Joe Bonamassa de solo-gitaar op het titelnummer. Naast zijn solowerk heeft Freischlader ook samengewerkt met andere bekende bluesmuzikanten, zoals Joe Bonamassa en Walter Trout. Hij heeft inmiddels een indrukwekkend aantal albums uitgebracht en heeft een grote schare fans over de hele wereld.

Henrik Freischlader blijft een van de meest opwindende en getalenteerde bluesmuzikanten van deze tijd, en zijn unieke benadering van het genre blijft zowel oude als nieuwe fans aanspreken. Met zijn meeslepende liveoptredens en zijn creatieve albums blijft hij de grenzen van de bluesmuziek verleggen en laat hij zien dat het genre nog lang niet dood is.

Henrik Freischlader Band - The Memory of Our Love

Wil je meer luisteren van Henrik Freischlader, check deze link

Henrik Freischlader Band

 


Ook op Blues Magazine ...