Foto Release: The Georgia Thunderbolts - Rise above all it

Het nieuw album Rise above all it van The Georgia Thunderblots verschijnt op 23 augustus 2024 via Mascot Records op CD en Vinyl.

The Georgia Thunderbolts hebben hun langverwachte tweede album, Rise Above It All, aangekondigd dat op 23 augustus zal verschijnen via Mascot Records. Met de kenmerkende mix van Southern rock, blues en oprechte Americana van het kwintet, vastgelegd op het 13 nummers tellende album. Het weerspiegelt het vermogen van de band om door een breed scala aan muzikale terreinen te navigeren, terwijl het ook de diepgaande emotionele en artistieke groei vastlegt die werd bevorderd door hun jaren op de weg.

De weg om geprezen te worden als de nieuwe fakkeldragers van de Southern rock is niet zo glamoureus geweest als je je misschien kunt voorstellen voor The Georgia Thunderbolts. Het is nog niet zo lang geleden dat de jongens moesten sappelen en b.v. vier uur naar Alabama reden om te spelen voor een barman en een driepotige hond die op een barkruk zat.

Tegenwoordig is het in Rome, Georgia gevestigde vijftal echter een veelgeprezen en internationaal toerende band die de inzinking van het tweede jaar afweert met hun nieuwste release. De aardse en emotionele esthetiek van het vijftal omvat de intimiteit van singer-songwriters uit de late jaren zestig, het verlangen naar de blues, de mythologische verhalen van country en een verkwikkende dosis arena-ready klassieke hardrock. Alle groei en rijping van de afgelopen tweeënhalf jaar is te horen op Rise Above It All. De collectie met 13 nummers is een album dat vlaggen plant en de weg vrijmaakt voor een spannend nieuw hoofdstuk, terwijl de ster van de The Georgia Thunderbolts blijft stijgen en resoneren voor een wereldwijd publiek.

The Georgia Thunderbolts - Stand Up (Official Music Video)

Socials:
Website: https://www.georgiathunderbolts.com/
Facebook: https://www.facebook.com/GAThunderbolts/
Instagram: https://www.instagram.com/gathunderbolts
Youtube: https://www.youtube.com/@gathunderbolts/featured


Ook op Blues Magazine ...