BLUES IN WIJK
SPECTACULAIRE OPENING BLUESJAAR 2023

Zaterdagavond 14 januari opent BluesinWijk het nieuwe bluesjaar traditioneel in theater Calypso met de Amerikaanse bluesband BERNARD ALLISON. Een band die garant staat voor een show die elke bluesliefhebber lang zal heugen. Ticket kopen en zorgen dat je erbij bent dus!

Bernard Allison & Band
Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede.

Zaal open 20.00 uur. Showtime 20.30 uur.
Entree Euro 17,50.
Tickets: www.calypsotheater.nl

Bernard Allison (Fotografie Nineke Loedeman)
Bernard Allison // Fotografie: Nineke Loedeman

Bernard is de jongste zoon van niemand minder dan blueslegende Luther Allison uit Chicago. De bluesmuziek werd hem met de paplepel ingegoten in het huishouden waar voornamelijk geluisterd werd naar grootheden als Magic Sam, Otis Rush en B.B. King, om er maar enkelen te noemen. En natuurlijk naar de muziek van zijn vader Luther.
Als tienjarig jochie leerde hij gitaar spelen en in 1983 stonden hij en zijn pa samen op het Chicago Blues Festival. Bernard werkte de jaren daarna hard om in 1990 zijn debuutalbum uit te brengen. In ’95 tekende hij bij het prestigieuze Duitse RUF-label en bracht daarna een tiental albums uit. Zijn laatste album is ‘Highs & Lows’ met veel eigen werk en een paar klassiekers van zijn vader.

Deze actie loopt tot 7 januari 2023.

Als Bernard op 14 januari in Wijk bij Duurstede op het podium staat is hij net begonnen aan zijn 14-daagse Europese Highs & Lows tour 2023 door Duitsland, Denemarken, België en Nederland. De vriendelijke en zeer begenadigde gitarist/zanger weet zich dan omringd door een uitstekend stel muzikanten zoals bassist George Moye, toetsenist Eric Robert Cannavaro en de nog piepjonge drummer Matthew Mwangi. Samen met deze funky ritmesectie staat Bernard garant voor een explosieve show met schitterend gitaarwerk en powervolle blues, vermengd met soul, funk, R&B en rock.
Vanwege Corona tot drie keer toe moeten cancelen. We zijn dan ook ontzettend blij dat het nu dan eindelijk wél gaat lukken. Een betere opener van het nieuwe bluesjaar kunnen we ons niet voorstellen.


Ook op Blues Magazine ...