WALTER TROUT
support : Sean Walsh Band
013, Tilburg
20 november 2009

Walter Trout

Tekst : Eddy Potters | Foto’s : Marco van Rooijen

Eindelijk was het dan zo ver, 20 november ging ik voor ’t eerst sinds de opening in november 1998 naar Popcentrum 013 in Tilburg, ja en dat niet alleen, ik ging voor het eerst Walter Trout met The Radicals live beleven!

Ik verwachtte er nogal wat van en ik kan alleen maar zeggen dat het volledig is waargemaakt.

013 is een bezoek meer dan waard, Walter trad op in de Dommelsch Zaal, een prachtige zaal met een fantastische akoestiek, oplopende trappen waardoor iedereen goed zicht heeft op het brede podium en ondanks de grootte is het een intieme zaal waar je ook nog eens razend snel je drankjes kan bemachtigen.

Sean Walsh Band

Ik kon nog net 2 nummers van The Sean Walsh Band (zie bovenstaande foto) meekrijgen en dat klonk al verschrikkelijk lekker, niks mis mee en jammer dat ik niet eerder aanwezig kon zijn.

Maar goed ik was er natuurlijk om Walter Trout en consorten aan het werk te zien.

Rond 21.30 was het dan zo ver en het gas ging er gelijk op, in een hoog tempo speelde hij nieuw en oud werk, BLUES, ROCK en BLUES-ROCK met hoofdletters.

Natuurlijk mag je dat allemaal verwachten van iemand die al ruim 35 jaar in het cirquit meedraait en alweer 20 jaar met z’n eigen band furore maakt, en o.a heeft gespeeld in de Bluesbreakers van John Mayall en bij Caned Heat, veel ervaring heeft opgedaan met John Lee Hooker, Joe Tex en Percey Mayfield en vele vrienden heeft in de Bluesscene zoals John Mayall, Coco Montoya en de helaas overleden Jeff Healey.

Een geweldige muzikant met een geweldig goeie band.

Walter Trout

De sympathieke, enthousiaste en bovenal professionele Walter ging als een speer op een hoog level. Hij deelt het succes met z’n mensen en gunde ieder zijn moment. Toetsenist Sammy Avila, weer geweldig op dreef mocht een nummer zingen en dat klonk heel niet slecht, lekker bluezy maar zijn stem is wel wat vlak.

Wat bij mij ook wel in de smaak valt is zo’n drumsolo van Michael Leasure die ondanks zijn behoorlijke postuur een beetje verscholen achter de drums een geweldige ritmesectie vormt met bassist Rick Knapp maar hier toch even zijn moment pakt met een vurige solo en gejongleer met zijn “stokjes” waarbij het sneu was dat hierbij zo’n beetje het enige van het optreden mis gaat, namelijk toen de sticks terugkwamen uit de nok van 013 greep hij net mis maar bij de volgende poging revanche nam en ook nog liet zien dat hij naast geweldig drummer ook goed vanger is want moeiteloos greep hij de sticks toen ze van de zijkant overdwars werden ingevlogen, leuke act.

Walter Trout

Ja en dan was er ook nog Andrew Elt de roadmanager, niet direct gezegend met een bluesstem maar jemig wat een geweldige ROCKstem heeft die zeg, ik heb genoten van het nummer Mercy waar hij z’n moment kreeg, s uper.

Say Goodbye To The Blues werd natuurlijk ook deze avond gespeeld want dit geweldige nummer is niet voor niets door de luisteraars van de Bluesbox op Arrow Classic Rock verkozen tot nummer 1 in de top 50 allertijden en dit nummer werd opgedragen aan z’n overleden vriend Jeff Healey, voor mij en waarschijnlijk voor velen was dit het absolute hoogtepunt van een geweldig optreden

They Call Us The Working Class van de nieuwe CD Unspoiled By Progress, 20 years of Hardcore Blues was een stukje promotie voor deze CD.

In de zaal zat de stemming er al lang in en ik bespeurde vele tevreden en enthousiaste fans.

En wat gaat de tijd dan snel, voor dat ik het besefte was het alweer bijna voorbij maar natuurlijk onbrak er geen toegift, gelukkig zelfs 2 nummers, I Don’t Wanna Be Lonely en van de nieuwste CD het meeslepende en stuwende Goin’Down.

Gelukkigen zien hem nog in Muziektempel Paradiso op 22 november en daarna moet je als je hem wilt zien deze tour toch echt naar onze oosterburen en dat kan nog tot en met 28 november.

Sorry voor het strooien met alle superlatieven maar het was Kei goed!, Toch?

Walter Trout

Walter Trout

Website Walter Trout : www.waltertrout.com


Ook op Blues Magazine ...