Walter Trout feat. Beth Hart - Broken (Official Lyric Video)

 
Blues-Rock Icoon Walter Trout onthult een verbluffend duet met Beth Hart ‘Broken’ als nieuwe single.

Bluesrockicoon Walter Trout lanceert zich 2024 in met een nieuw album, inclusief een uitgebreide tournee. Vandaag onthult hij de nieuwe video voor ‘Broken’ met powerhousezangeres Beth Hart. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album ‘Broken’, dat op 1 maart uitkomt via Provogue/Mascott Label Group en bevat naast optredens van Beth Hart, ook een nummer met Twisted Sister’s Dee Snider en de mondharmonica virtuoos Will Wilde.

“Ik dacht dat mijn vriendin Beth Hart zich kon identificeren met het titelnummer, Broken”, zegt hij over Beth Hart wiens vurige zang samenvloeit met die van hemzelf. “Met dat nummer keek ik naar de wereld – vooral naar wat er in de Verenigde Staten gebeurt – maar dacht ik ook na over mijn herstel van de dingen die mij zijn overkomen. Ik had het eerste couplet – ‘‘Pieces of me seem to break away/I lose a little more every day’. Maar het was bijna te veel voor mij om weer in die shit terug te gaan. Dus mijn vrouw Marie kon me helpen met de teksten – en daar slaagde zij wonderwel in. De gitaarsolo, dat is misschien wel mijn favoriet op de plaat. Ik speelde het samen met de band, in one take. Ik wilde zien of ik deze take nog kon verbeteren, maar dat ze stonden het niet toe!”


Ook op Blues Magazine ...