De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken.

Foto The Iconic Blues Albums - Willie Dixon – I Am The Blues

6 – Willie Dixon – I Am The Blues
Samengesteld door Hans Ros

Het album “I Am the Blues” van Willie Dixon is een iconisch bluesalbum dat in 1970 werd uitgebracht. Het album bevat een verzameling van Dixon’s eigen composities, waarvan velen later door andere artiesten werden gecoverd.

Willie Dixon, zelf een getalenteerde bassist en songwriter, wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de bluesmuziek. Hij was een invloedrijke en dynamische persoonlijkheid die een breed scala aan emoties en ervaringen kon overbrengen door middel van zijn teksten.

Een hoogtepunt van het album is “I Can’t Quit You Baby”. Dit nummer is een intieme weergave van Dixon’s kwetsbaarheid en emoties. Het toont zijn vermogen om pure rauwe emotie over te brengen en zijn publiek mee te nemen in zijn verhaal.

Het album bevat ook het nummer “The Seventh Son”, een nummer dat een grote invloed heeft gehad op latere bluesartiesten. Dixon’s optreden op dit nummer is krachtig en overtuigend, en het laat zien waarom hij werd beschouwd als een meester in het schrijven en uitvoeren van bluesmuziek.

Andere opmerkelijke nummers op het album zijn onder andere “Hoochie Coochie Man” en “Spoonful”. Deze nummers belichamen de kern van de blues en laten duidelijk de invloed zien die Dixon heeft gehad op latere generaties bluesartiesten.

“I Am the Blues” is een tijdloos album dat het talent en de essentie van Willie Dixon als artiest en songwriter tot uitdrukking brengt. Het is een geweldige introductie tot de bluesmuziek en een must-have voor liefhebbers van het genre.

Willie Dixon: Seventh Son

 
Meer luisteren van dit iconisch blues album, check deze link


Ook op Blues Magazine ...