Foto Release: The Fabuous Thunderbirds - Struck Down

Stony Plain Records kondigt met trots het nieuwe album Struck Down aan van de legendarische Amerikaanse band The Fabulous Thunderbirds.
The Fabulous Thunderbirds die hun 50e verjaardag zal vieren met de release van hun eerste studioalbum in acht jaar. Het album zal verschijnen op 28 juni. De eerste single van het album, “Payback Time”, met Billy Gibbons, is nu uit.

Payback Time (ft. Billy Gibbons)

Het album bevat bijdragen van Elvin Bishop, Billy Gibbons, Terrance Simien en de Canadese bluesgitarist Steve Strongman, die samen met Kim Wilson negen van de tien nummers van het album schreef. De enige cover op het album is een sprankelende versie van Memphis Minnie’s ‘Nothing in Rambling’, met Bonnie Raitt, Keb’ Mo’, Taj Mahal en Mick Fleetwood.

Struck Down werd geproduceerd door Kim Wilson, Steve Strongman en Glen Parrish; opgenomen in New Jersey en Hamilton, Ontario; en gemixt door de veelgeprezen opnametechnicus Shelly Yakus (John Lennon/U2/Tom Petty). Naast de zinderende eerste single ‘Payback Time’ zijn andere opvallende nummers de opener van het album, ‘Struck Down By The Blues’, met Steve Strongman op gitaar; het Cajun-gearomatiseerde “Don’t Make No Sense”, met Terrance Simien op accordeon; “Watcha Do To Me”, met gitaaricoon Elvin Bishop; en het weemoedige slotnummer ‘Sideline’.

Struck Down Track Listing
1. Struck Down By The Blues (featuring Steve Strongman), 3:41
2. Don’t Make No Sense (featuring Terrance Simien), 2:47
3. Payback Time (featuring Billy Gibbons), 3:35
4. Nothing in Rambling (featuring Bonnie Raitt, Keb’ Mo’, Taj Mahal & Mick Fleetwood), 3:55
5. Won’t Give Up, 3:35
6. The Hard Way, 4:06
7. Whatcha Do To Me (featuring Elvin Bishop), 3:09
8. I’ve Got Eyes, 4:07
9. That’s Cold, 2:18
10. Sideline, 4:03


Ook op Blues Magazine ...