the-fabulous-thunderbirds-strong-like-that

The Fabulous Thunderbirds – Strong Like That
Format: CD / Label:  Megaforce – Severn Records

Releasedatum: 16 September 2016

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

Meer dan 30 jaar bestaan The Fabulous Thunderbirds al weer en volgens sommingen is ‘Strong Like That’ één van de beste platen die ze ooit gemaakt hebben. Ik kan daar niet helemaal in meegaan, maar het is wel een degelijke soulvolle plaat geworden, die zijn weg naar de liefhebbers van dit genre ongetwijfeld zal weten te vinden.
“I’ve always wanted my music to stand up to my heroes’ music” zegt de mede oprichter Kim Wilson over Strong Like That en dan heeft hij het over Clarence Coulter, Eddie Floyd, Eddie Holland and Cornelius Grant.

Behalve Kim  Wilson (zang, mondharmonica) bestaan The Fabulous Thunderbirds tegenwoordig uit  Johnny Moeller (gitaar), Steve Gomes (bas), Kevin Anker (toetsen) Wes Watkins (drums) en Robb Stupka (drums).

De plaat opent met een motown klassieker (I Know) I’m Losing You, ooit een single die The Temptations in 1966 uitbrachten. Op dit nummer spelen Roosevelt Collier en Wes Watkins mee. Er zijn meerdere gastspelers op deze cd. Zo speelt de gelouterde gitarist Anson Funderburgh op het bluesy Don’t Burn Me.

Allemaal zeer degelijke nummers op deze plaat zoals bijvoorbeeld Drowning On Dry Land en Smooth, maar ik heb dit soort nummers al vaker gehoord en mij boeien ze niet echt. Where’s Your Love Been heeft dan weer wel een apart gitaargeluid en is meteen het hoogtepunt van deze cd. Lekker meesleepend gezongen ook.
De plaat eindigt met Strong Like That een nummer dat exemplarisch is voor de plaat: Prima soulvolle blues, heel goed gedaan ook, maar het is allemaal al gedaan.

Kortom: een zeer degelijke soulvolle bluesy plaat gemaakt door door de wol geverfde en zeer goede musici, die voortborduren op de blues and “old school” soul traditie.

The Fabulous Thunderbirds - (I Know) I'm Losing You

Tracklist
01. (I Know) I’m Losing You
02.  Don’t Burn Me
03.  You’re Gonna Miss Me
04. Drowning On Dry Land
05. Smooth
06. Somebody’s Getting It
07. Meet Me On The Corner
08. Where’s Your Love Been
09. I’ve Never Found A Girl (To Love Me Like You Do)
10. Strong Like That

Website: The Fabulous Thunderbirds

The Fabulous Thunderbirds - Drowning On Dry Land


Ook op Blues Magazine ...