Foto Release: Bjorn Berge - SteelFingerSlim
Format: CD Vinyl
Release date: 26 januari 2024

Na lange afwezigheid in het release-schedule houdt Bjorn Berge de laatste jaren een mooi regelmatig tempo aan: “Who Else?” verscheen in 2019 en zijn laatste album “Heavy Gauge” was van 2021. De Noorse blues/gitaar-maestro kreeg door de lovende kritieken op zijn nieuwe albums en zijn vele optredens ter promotie daarvan de smaak weer flink te pakken. Het is nu tijd voor “SteelFingerSlim” en gelukkig bevat het wederom zijn bekende ingrediënten; ‘exquisite guitar playing, ballads, groove, blues, fun cover-tracks and a lot of good time music’. Zoals altijd met de veelzijdige Bjorn ‘virtuoso of the twelve-string guitar’ Berge heeft ‘the blues no limits’ en worden ook genres als funk, pop en rock er lekker pakkend doorheen gehusseld.

BJØRN BERGE-Mama Said(B. Berge)

 
Bjorn Berge maakt al tientallen jaren indruk als unieke gitarist, akoestisch genie en formidabele live artiest. Met zijn magische akoestische gitaren is hij in staat bergen te verzetten en luisteraars te verbazen met krachtige arrangementen. Berge levert een energiek en dynamisch optreden op akoestische gitaar en neemt ons mee op een muzikale reis door blues, rock, funk en ontroerende ballads.

De getalenteerde gitarist uit Haugesund, Noorwegen bracht eerder twaalf studioalbums en een livealbum uit. In de jaren 2001 en 2002 ontving hij de Spellemannprisen (de Noorse Grammy) in de categorie blues. Hij zal nu zijn nieuwe album uitbrengen dat luisteraars meeneemt naar een diep, op blues geïnspireerd muzikaal landschap, met zijn eigen geschreven nummers, samenwerkingen met Tim Scott McConnell (ook bekend als Ledfoot) en de gebruikelijke covertracks (Deep Purple, Cream, Ben Harper en T-Rex).

Berge’s arrangementen krijgen spontaan vorm, zowel achter de schermen als tijdens concerten, maar de laatste details worden gepolijst door testen voor een live publiek. Dit is een natuurlijke benadering voor een artiest als Bjorn Berge, die gedurende zijn hele carrière een solide reputatie heeft opgebouwd als een van ’s werelds meest vooraanstaande gitaristen. Dit betekent dat hij regelmatig optreedt op grote jazz-, blues- en rockfestivals, maar ook in clubs in heel Europa en Noord-Amerika.

Met “SteelFingerSlim” tilt hij zijn artistieke expressie naar nieuwe hoogten en verkent hij verschillende tinten bluesmuziek. Dit album zal ongetwijfeld zowel trouwe fans als nieuwe volgers van Berge’s muziek aantrekken.


Ook op Blues Magazine ...