Foto Recensie: Sheryl Crow - Threads

Sheryl Crow – Threads
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Big Machine
Releasedatum: 30 augustus 2019

Tekst: Martijn Wesseling

Laat ik beginnen met het bekennen dat ik Sheryl Crow nooit echt heb gevolgd. Toen haar grootste hit in Nederland, All I Wanna Do, uit kwam begon ik net punk en metal te ontdekken. De muziek van Sheryl Crow valt toch wat buiten die genres.

Mijn smaak is in de jaren veranderd (zie mijn andere recensies) en aangezien Jason Isbell één van mijn huidige favoriete artiesten is kwam de nieuwe Crow automatisch naar boven. In aanloop van haar nieuwe album verscheen namelijk Everything is Broken, een cover van Bob Dylan in een rockend duet van Sheryl Crow en Jason Isbell. Daarna verscheen er een duet met Chris Stapleton en ik werd nieuwsgierig naar het volledige album.

Dit is ‘Threads’ geworden, een album met maar liefst zeventien nummers. Vierenzeventig minuten vol met vier covers, een nieuwe versie van haar eigen Redemption Song en de rest zijn nieuwe liedjes.
Zeventien nummers is wat mij betreft wat teveel, daar is het materiaal in mijn ogen niet sterk genoeg voor. Er staan zeker pareltjes tussen. En daar vallen dan nog niet eens de bovengenoemde duetten onder, want die zijn binnen het oeuvre van de heren toch wat minder sterk. Live Wire is bijvoorbeeld een heerlijk bluesy nummer met Bonnie Riatt en een geweldig klinkende Mavis Staples. De drie stemmen passen perfect bij elkaar. Samen met Eric Clapton, Sting en Brandi Carlile speelt ze ook een erg mooie cover van George Harrison’s Beware of Darkness.
Redemption Day is voor mij de grootste parel op het gehele album. Het prachtige liedje is natuurlijk van Sheryl Crow. Maar de uitvoering van Johnny Cash bezorgd me altijd kippenvel. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de tijd van opname. Dit nummer staat namelijk op ‘American VI: Ain’t No Grave’, wat opgenomen is gedurende de laatste maanden van zijn leven.
En postuum in 2010 is uitgebracht. Het nakende einde van zijn leven is bijna te horen in zijn stem. Voor dit album is het duo elektronisch samengevoegd en het klinkt erg mooi. De helderde stem van Sheryl Crow past perfect bij de donkere en krakende stem van Johnny Cash.
Duetten met Kris Kristofferson en Willie Nelson zijn ook erg de moeite waard. Vooral Lonely Alone met Willie Nelson is een fijn rootsy liedje.

Voor veel van de liedjes geldt dat ze aardig zijn, leuk voor een luisterbeurt. Maar het moet gezegd voor het, naar eigen zeggen, laatste album heeft ze een aantal mooie duetten als afscheidscadeau achtergelaten!

Sheryl Crow, Johnny Cash - Redemption Day


Tracklist
01. Prove You Wrong
02. Live Wire
03. Tell Me When It’s Over
04. Story Of Everything
05. Beware Of Darkness
06. Redemption Day
07. Cross Creek Road
08. Everything is Broken
09. The Worst
10. Lonely Alone
11. Border Lord
12. Still The Good Old Days
13. Wouldn’t Want To Be Like You
14. Don’t
15. Nobody’s Perfect
16. Flying Blind
17. For The Sake Of Love

Website: Sheryl Crow


Ook op Blues Magazine ...