Foto Recensie: Luka Bloom – Sometimes I Fly

Luka Bloom – Sometimes I Fly
Format: CD – Digital /Label: M.I.G.
Releasedatum: 25 oktober 2018

Tekst: Paul Op den Kamp

When the Blues comes down, you’re so hard on yourself. Een pareltje van een zin uit het werk van Luka Bloom. Een klein regeltje tekst in een bibliotheek van mooie zinnen verspreid over inmiddels een tiental albums. Interessant is dat op de hoes van dit nieuwe live-album hij refereert aan zijn eigen album ‘The acoustic motorbike’. Als we de albumtitel moeten geloven heeft hij nu meer vervoersmogelijkheden dan alleen die fiets.

Voor wie hem niet kent. Luka Bloom timmert al sinds eind jaren zestig aan de weg, deels als solo act maar ook in verschillende bands. Hij werkte eerst onder de naam Barry Moore, dit toen hij in Groningen woonde. Sinds de jaren tachtig werkte hij onder deze naam, een versmelting van de Luka uit het lied van Suzanne Vega en de achternaam van Molly uit de roman Ulysses.

Luka Bloom - Gone To Pablo ( live in Concerto Recordstore Amsterdam 1/11/2018)

 

Tijdens de tournee van 2001 nam Radio Bremen deze show op, nu voor het eerst uitgebracht op CD. Een overzicht van een klein uur waarin Luka Bloom laat zien dat hij solo een publiek kan overwinnen. Veertien liedjes waarbij de eigen combi van romantiek, verlangen en nostalgie de luisteraar lekker laat wegdromen. Ideale muziek voor de zaterdag of zondagochtenden. Het vette Ierse accent heeft een even aandoenlijke als warme klank.

Waarom er nu eigenlijk deze show wordt uitgebracht wordt nergens uitgelegd. Gezien het fanatieke tourschema moeten er toch meer opnames zijn gemaakt? Niet dat het eigenlijk uitmaakt, een show van Luka Bloom is altijd de moeite waard.

Tracklist:
01. Diamond Mountain
02. Don’t Be So Hard To Yourself
03. Ciara
04. Holy Ground
05. Gone To Pablo
06. Rainbow Day
07. Perfect Groove
08. Rescue Mission
09. You Couldn’t Have Come Come At A Better Time
10. As I Waved Goodbye
11. Love Is A Place I Dream Of
12. Gabriel
13. Please Don’t Tell Me How This Story Ends
14. Delirious

Links
https://www.lukabloom.com/


Ook op Blues Magazine ...