Luka Bloom brengt met ‘The Beauty Of Everyday Things’ eerste single van aanstaand album uit

‘Bittersweet Crimson’ tweeëntwintigste album van Ierse singersongwriter, release op 20 juli

Singer-songwriter Luka Bloom komt met een nieuw album. ‘Bittersweet Crimson’ is de tweeëntwintigste langspeler van de Ierse routinier en verschijnt op 20 juli. ‘The Beauty Of Everyday Things’ is het eerste nummer van het nieuwe album dat het levenslicht ziet.

The Beauty of Everyday Things by Luka Bloom

 

De afgelopen twee jaar heeft Luka Bloom hard gewerkt aan nieuw songmateriaal. Van de twintig nummers die hij in die periode schreef, staan er elf op zijn aanstaande album, waaronder de single ‘The Beauty Of Everyday Things’. Bloom: “Dit nummer schreef ik in North West Clare tijdens de glorieuze zomer van 2019. Ik wilde de eenvoud van het buitenleven eren; samenzijn, lachen, ‘gewone’ dingen doen. Nu, in 2020, krijgen dat soort dingen nog eens extra waarde. De zomer is begonnen en het leven is kort, dus laten we eropuit trekken en er het maximale uit halen.”

Komend najaar speelt Luka Bloom een reeks shows op prachtige locaties verspreid over Nederland, van Groningen tot Maastricht en Amsterdam tot Nijmegen.

De Ierse singer-songwriter Barry Moore is al muzikaal actief sinds eind jaren zeventig, aanvankelijk onder eigen naam, maar na drie albums nam hij het alter ego Luka Bloom aan. Zijn doorbraak in Nederland beleefde hij met het album ‘Riverside’ uit 1990. De 65-jarige Ier speelt graag in Nederland en heeft veel mooie herinneringen aan ons land, waaronder de eerste keer dat een vol TivoliVredenburg ‘The Fertile Rock’ uit volle borst meezong, hij in 1999 per fiets het podium van Pinkpop op ging en de keer dat Michael Franti op het Crossing Border festival hem vocaal vergezelde tijdens zijn song ‘I Need Love’.

NL shows najaarstour 2020
11 november – Muziekgieterij, Maastricht
12 november – Stevenskerk, Nijmegen (via Doornroosje)
19 november – De Duif, Amsterdam (via Paradiso)
21 november – Nieuwe Kerk, Groningen (via Spot Groningen)
22 november – Mezz, Breda
28 november – Grote Kerk, Enschede (via Metropool)
4 december – Muziekgebouw, Eindhoven

Luka Bloom Online : https://www.lukabloom.com/

Luka Bloom - The beauty of everyday things


Ook op Blues Magazine ...